Αμμόχωστος:Έρχεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας

Στην κατάψυξη θα παραμείνει η Κύπρος και τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με το νεότερο δελτίο πρόγνωσης του καιρού.

Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία αναμένεται τις επόμενες ημέρες να σημειώσει περαιτέρω πτώση κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την ίδια ώρα τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω των καιρικών συνθηκών παραμένουν αφού σημειώθηκαν κατολισθήσεις ενώ αρκετοί δρόμοι παραμένουν ολισθηροί.

Εξάλλου, προβλήματα παρουσιάστηκαν την Παρασκευή (4/1) και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Συγκεκριμένα, βλάβη παρουσιάστηκε στο Λιοπέτρι.

Στις Τομές τα Γεγονότα βρέθηκε καλεσμένος ο Ανώτερος Λειτουργός της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Φίλιππος Τύμβιος, και μίλησε για τα συστήματα που επηρεάζουν την Κύπρο αλλά και τις προβλέψεις για τον Ιανουάριο. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο Δεκέμβριος έκλεισε με ένα υψηλό νούμερο μέσης βροχόπτωσης, ενώ ο Ιανουάριος άρχισε με ένα πολύ καλό ποσοστό. 

 Αναλυτικά η πρόγνωση:

Σήμερα (4/1) ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά, ενώ προοδευτικά θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν, αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ισχυροί 5 και παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί 5 με 6 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέχρι το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι κυματώδης. 

Η θερμοκρασία στην επαρχία Αμμοχώστου θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και αργότερα πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα παράλια. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσουν λίγα χιόνια.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη στα ανατολικά, μέχρι ταραγμένη στα νότια παράλια και ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. 

Η θερμοκρασία το βράδυ στην Αμμόχωστο θα πέσει στους 8 βαθμούς και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο και την Κυριακή, ο καιρός θα είναι παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Το Σάββατο αναμένεται χιόνι στα ψηλότερα ορεινά, ενώ το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο και στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση, για να κυμανθεί κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι. Χιόνι ή χιονόνερο αναμένεται στα ψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.