Αμμόχωστος: Υπό 6ημερη κράτηση ο 34χρονος με τα ναρκωτικά

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης έξι ημερών εναντίον 34χρονου αλλοδαπού, κατοίκου Αγίας Νάπας, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις παράνομης κατοχής ναρκωτικών, παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, παράνομης προμήθειας ναρκωτικών από άλλο πρόσωπο, χρήση ναρκωτικών, κατοχής σκεύους ειδικά κατασκευασμένου για χρήση σε σχέση με ναρκωτικά, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητας και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο πριν τις οκτώ χθες το βράδυ μέλη της ΥΚΑΝ διενήργησαν έρευνα στο διαμέρισμα του 34χρονου στην Αγία Νάπα, στην παρουσία 36χρονης και 29χρονου που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο χώρο.


Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκε στην κατοχή του 34χρονου μία νάιλον τσάντα, η οποία περιείχε 60 περίπου γραμμάρια πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης.


Στην κατοικία εντοπίστηκαν επίσης ένας μύλος αλέσεως με ίχνη πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, ποσότητα κάνναβης και στελέχη φυτού κάνναβης βάρους 1,5 γραμμαρίων, ποσότητα άσπρης σκόνης κοκαΐνης βάρους 6,2 γραμμαρίων μέσα σε επτά νάιλον σακουλάκια και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, τα οποία παραλήφθηκαν και ως τεκμήρια.


Η Αστυνομία εντόπισε ακόμα μέσα σε πλαστικό κουτί ποσότητα άσπρης σκόνης βάρους 84 γραμμαρίων, για την οποία γίνονται εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσον πρόκειται για ναρκωτική ουσία.


Ο 34χρονος, η 36χρονη και ο 29χρονος συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ωστόσο γύρω στις 01.30 σήμερα τα ξημερώματα η 36χρονη και ο 29χρονος αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, δεν φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.


Ο 34χρονος, στον οποίο φέρεται να ανήκουν τα ανευρεθέντα, τέθηκε υπό κράτηση και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για έξι ημέρες. 


Το Επαρχιακό Κλιμάκιο Αμμοχώστου της ΥΚΑΝ συνεχίζει τις εξετάσεις.