Αμμόχωστος: Τέσσερις οι γυναικολόγοι που εντάχθηκαν στο ΓεΣΥ


Τι ισχύει με τους γυναικολόγους στο νέο σύστημα υγείας και πόσοι εντάχθηκαν

Σχεδόν δύο μήνες ζωήςσυμπληρώνει το ΓεΣΥ, με τα δεδομένα όσον αφορά το κομμάτι της εγγραφής γιατρών να μεταβάλλονται συνεχώς με προσθήκες γιατρών στο σύστημα.

Ένα σημαντικό κεφάλαιο που απασχολεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού και δη τις γυναίκες είναι ποια διαδικασία ακολουθούν στην επιλογή του γυναικολόγου τους.

Yπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι μπορούν να επισκεφθούν τον γυναικολόγο της επιλογής τους ο οποίος ωστόσο πρέπει να είναι συμβεβλημένος με το σύστημα, χωρίς να απαιτείται παραπεμπτικό από τον προσωπικό τους γιατρό. 

Έτσι όλες οι γυναίκες δικαιούχοι άνω των 15 ετών που θέλουν να επισκεφθούν γυναικολόγο μπορούν να το πράξουν καταβάλλοντας συνεισφορά 6 ευρώ. 

Τονίζεται ότι στους υπόλοιπους ειδικούς γιατρούς εάν προσέλθουν οι δικαιούχοι χωρίς παραπεμπτικό από προσωπικό γιατρό η συνεισφορά ανέρχεται στα 25 ευρώ.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής στο ΓεΣΥ έχουν ενταχθεί στο ΓεΣΥ 58 γυναικολόγοι ενώ σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από την σελίδα του ΠΙΣ ο εγγεγραμμένος αριθμός των γυναικολόγων στην χώρα μας φτάνει τους 200.

Συγκεκριμένα ανα Επαρχία: 

  • 25 στην Λευκωσία

  • 17 στην Λεμεσό

  • 6 Λάρνακα

  • 7 Πάφος 

  • 4 Αμμόχωστος 

Δείτε πιο κάτω τους γυναικολόγους που εντάχθηκαν στο ΓεΣΥ.

gynaikologoi.pdf


Πηγή:ου offsite.com.com