Αμμόχωστος: Στο κελί νεαρός για υπόθεση ξυλοδαρμούΤο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης πέντε ημερών εναντίον 21χρονου για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, είσοδο σε κατοικία με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και επίθεσης και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, που σημειώθηκε τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, στην Ορμήδεια.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία τη Δευτέρα το απόγευμα, λήφθηκε πληροφορία από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας ότι μεταφέρθηκε τραυματισμένος ένας αλλοδαπός ηλικίας 24 χρόνων.

 

Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στο Νοσοκομείο, όπου ο 24χρονος κατήγγειλε ότι γύρω στις 5.30 το απόγευμα της  25ης Φεβρουαρίου, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στην Ορμήδεια, εισήλθαν σε αυτή δύο γνωστά του άτομα και ένα τρίτο πρόσωπο που δεν γνωρίζει, τα οποία του επιτέθηκαν και τον κτύπησαν με ξύλα σε διάφορα μέρη του σώματός του.

  

Μετά από εξέταση του 24χρονου από τους επί καθήκοντι ιατρούς, διαπιστώθηκε ότι έφερε μεταξύ άλλων τραυμάτων κρανιοεγκεφαλική κάκωση και επισκληρίδιο αιμάτωμα.

 

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και κρατείται για νοσηλεία στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 


Από την κατάθεση του 24χρονου και την περιγραφή που έδωσε για τα άτομα που του επιτέθηκαν, η Αστυνομία εξέδωσε διατάγματα σύλληψης των δύο ατόμων και ο 17χρονος συνελήφθη στη Λάρνακα το βράδυ της Δευτέρας.

 

Ανακρινόμενος ο νεαρός παραδέχθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση και κατονόμασε ως συνεργό του τον 21χρονο από την Πύλα, ο οποίος  συνελήφθη και χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για έξι ημέρες.


Το τρίτο άτομο που καταζητούσε από τη Δευτέρα η Αστυνομία, δηλαδή ο 21χρονος συνελήφθηκε χθες και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για πέντε ημέρες.

 

Την υπόθεση εξετάζει το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ