Αμμόχωστος: Σταδιακή υποχώρηση των έντονων καιρικών φαινομένων από το απόγευμα

Το βαροµετρικό χαµηλό, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί από αργά το απόγευµα. Σήµερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές ή µεµονωµένες καταιγίδες.

Στα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Από αργά το απόγευµα αναµένεται αισθητή βελτίωση του καιρού. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ αλλά στα προσήνεµα νότια και δυτικά µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Από το µεσηµέρι και µετά θα καταστούν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά στα παράλια µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί κυµατώδης και τοπικά µέχρι πολύ κυµατώδης, για να καταστεί το απόγευµα ταραγµένη, στα νότια και τα ανατολικά και µέχρι κυµατώδης στα υπόλοιπα παράλια.

Η θερµοκρασία στην επαρχία Αμμοχώστου θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθµούς και γύρω στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα υπάρχει παγετός. Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα παράλια ισχυροί, 5 µποφόρ. Παροδικά, στα ανατολικά και τα δυτικά παράλια, θα πνέουν µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, στα νότια, ταραγµένη και τοπικά µέχρι κυµατώδης, στα ανατολικά, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια κυµατώδης και παροδικά µέχρι πολύ κυµατώδης. 

Η θερµοκρασία στην Αμμόχωστο το βράδυ, θα πέσει γύρω στους 7 βαθµούς και γύρω στους πλην 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός. Την Πέµπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το απόγευµα της Παρασκευής θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και πιθανό να πέσουν τοπικές ελαφρές βροχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσουν λίγα χιόνια.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, παραµένοντας όµως κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το ύψος των χιονιών, στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 62 εκατοστά.