Αμμόχωστος: Σαββατοκύριακο για θάλασσα



Όσοι είχαν πεθυμήσει καλοκαίρι, είναι εδώ και μας δείχνει τα δόντια του! Ετοιμαστείτε για… hot τριήμερο. Μέχρι και τους 39 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος. Στο ίδιο έργο θεατές το επόμενο τριήμερο, αν και επιστρέφει η σκόνη. Δείτε αναλυτικά τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο παροδικά θα εμφανίζονται ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και στα νοτιοδυτικά παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία στην επ. Αμμοχώστου θα ανέλθει στους 33 βαθμούς.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο παροδικά θα εμφανίζονται ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά βορειοανατολικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και σύντομα ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και στα δυτικά παράλια λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία στην Αμμόχωστο θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Επιστρέφει η σκόνη

Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη από αργά την Κυριακή.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο, παραμένοντας αρκετά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.