Αμμόχωστος: Πρώτη (επιχειρηματική) αποστολή εξετελέσθη!


Ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία η σημερινή εκδήλωση που διοργάνωσε η Τουριστική, Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ), σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και με τη στήριξη του Invest Cyprus στο ξενοδοχείο Hilton στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, στα πλαίσια του Cyprus Famagusta Investment Roadshow. 

Την εκδήλωση χαιρέτησαν εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Θεοδόσης Τσιόλας, η Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ισραήλ κα. Θεσσαλία-Σαλινα Σιαμπος και ο Πρόεδρος της ΤΕΒΕΑ κ. Πέτρος Πέτρου. Ομιλίες έγιναν εκ μέρους του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας από τον Γενικό Διευθυντή Δρ. Στέλιο Χειμώνα, εκ μέρους του Investment Cyprus από τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Μιχαήλ, εκ μέρους της Εταιρείας Τουριστικής Αναπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Αμμοχώστου από τον Πρόεδρο και Δήμαρχο Παραλιμνίου κ. Θεόδωρο Πυριλλη και εκ μέρους της ΤΕΒΕΑ από τον Πρόεδρο κ. Πέτρο Πέτρου. Στη συνέχεια ακολούθησαν εξειδικευμενες παρουσιάσεις στα πλαίσια του panel discussion το οποίο είχε ως συντονιστή τον κ. Μάριο Ταννουση Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Invest Cyprus, από τους κ. Μάριο Πέτρου, Μάριο Μαρκουλλη και Πάρη Θεοφανους. 

Στην αποστολή από την Κύπρο συμμετείχαν 20 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Επαρχία Αμμοχώστου οι οποίες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να αναπτύξουν επιχειρηματικες σχέσεις με τους 100 περίπου συμμετέχοντες από το Ισραήλ. Πρόκειται για την πρώτη επιχειρηματική αποστολή που διοργανώνει η ΤΕΒΕΑ που στόχο είχε την παρουσίαση της Επαρχίας Αμμοχώστου και της επιχειρηματικης της δράσης στο Ισραήλ. Στόχος ο οποίος επετεύχθη τόσο με την παρουσία των 20 επιχειρήσεων από την Επαρχία Αμμοχώστου όσο των διακεκριμένων ομιλητών και εισηγητών της εκδήλωσης. 

Η ΤΕΒΕΑ θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους τους ομιλητές - εισηγητές που παρευρέθηκαν και ιδιαίτερα το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανιας, τον Invest Cyprus, την ΕΤΑΠ Αμμοχώστου και την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ισραήλ για όλη την στήριξη στην διοργάνωση της επιχειρηματικης αποστολής. 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες και συγχαρητήρια αξίζουν στις εταιρείες που συμμετείχαν στην αποστολή οι οποίες επένδυσαν στην προώθηση της Επαρχίας Αμμοχώστου στο Ισραήλ. 

Η ΤΕΒΕΑ υπόσχεται ότι θα επενδύσει στις σχέσεις που αναπτύχθηκαν κατά την επιχειρηματική αποστολή στο Ισραήλ και ότι το Cyprus Famagusta Investment Roadshow θα γίνει θεσμός και πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί η επόμενη του στάση.