Αμμόχωστος: Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ και καταγγελίες για παράνομη εργοδότηση


Συντονισμένη επιχείρηση ελέγχων στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου διενήργησαν σήμερα μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης του Αρχηγείου Αστυνομίας και του Επαρχιακού Κλιμακίου της Λάρνακας, για πάταξη της παράνομης εργοδότησης, της αδήλωτης εργασίας και της παράνομης παραμονής υπηκόων Τρίτων χωρών στη Δημοκρατία.

Κατά την επιχείρηση στις δύο επαρχίες ελέγχθηκαν 9 εργοδότες και συνολικά 87 εργαζόμενοι, από τους οποίους οι 26 είναι υπήκοοι τρίτων χωρών, οι 46 είναι πολίτες Κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι 15 είναι πολίτες της Δημοκρατίας.

Επτά από τους υπηκόους τρίτων χωρών διαπιστώθηκε ότι εργάζονταν παράνομα σε υποστατικά και συνελήφθησαν για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης απασχόλησης, ενώ οι πέντε εργοδότες τους καταγγέλθηκαν για το αδίκημα της παράνομης εργοδότησης.

Ακόμη δύο υπήκοοι τρίτων χωρών διαπιστώθηκε ότι εισήλθαν και παρέμεναν παράνομα στη Δημοκρατία και αφού συνελήφθησαν από τα μέλη της Αστυνομίας, τέθηκαν υπό κράτηση.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, ενημερώθηκε λειτουργός του Τμήματος Αδήλωτης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η οποία προχώρησε στην έκδοση έξι διοικητικών προστίμων για αδήλωτη εργασία, για το συνολικό χρηματικό ποσό των 28 χιλιάδων και 500 ευρώ.