Αμμόχωστος: Οκτώ παράπονα κατά αστυνομικών το 2017 (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Δυο πολύ σοβαρές υποθέσεις - παράπονα έγιναν από πολίτες προς την Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας το 2017. Η έκθεση παραδόθηκε την Τρίτη 02 Οκτωβρίου 2018 στον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη. Συνολικά, το 2017 υποβλήθηκαν 234 παράπονα σε σχέση με τα 245 που υποβλήθηκαν το 2016. Στην επαρχία Αμμοχώστου υπήρξαν οκτώ παράπονα κατά αστυνομικών!

Συγκεκριμένα, το 2017 υποβλήθηκαν 234 παράπονα, σε σχέση με 245 παράπονα που υποβλήθηκαν το 2016. 

Τα υποβληθέντα παράπονα
Με βάση την έκθεση, από τα 234 παράπονα που υποβλήθηκαν:  
Τα 44 στρέφονταν εναντίον μελών της Α.Δ.Ε. Λευκωσίας  
55 εναντίον μελών της Α.Δ.Ε. Λεμεσού  
23 εναντίον μελών της Α.Δ.Ε. Πάφου  
25 εναντίον μελών της Α.Δ.Ε. Λάρνακας 

8 εναντίον μελών της Α.Δ.Ε. Αμμοχώστου  


10 εναντίον μελών της Υ.ΚΑ.Ν  5 εναντίον μελών της Υ.Α.&Μ. (Υπηρεσίας Αλλοδαπών & Μετανάστευσης)  
4 εναντίον μελών του Αρχηγείου της Αστυνομίας  
1 εναντίον μελών της Μ.Μ.Α.Δ  
3 εναντίον μελών του ΧΩ.Κ.Α.Μ. Μεννόγειας  1 εναντίον μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 

Οι καταγγελίες και τα παράπονα

Από τα 94 παράπονα για τα οποία διορίστηκαν ανακριτές:  για 33 παράπονα δεν προέκυψαν οποιαδήποτε πειθαρχικά ή ποινικά αδικήματα,  για 3 παράπονα προέκυψαν ποινικά αδικήματα  για 1 προέκυψαν πειθαρχικά αδικήματα,  για 1 παράπονο δεν εξακριβώθηκε η ταυτότητα του μέλους της Αστυνομίας που κακοποίησε τον παραπονούμενο,  4 παράπονα αναστάληκαν,  7 παράπονα αποσύρθηκαν ενώ 45 παράπονα είναι υπό διερεύνηση.

Πίνακας 2

Οι εισηγήσεις προς τον Αρχηγό
Η Αρχή υπέβαλε εισηγήσεις προς τον Αρχηγό Αστυνομίας που αφορούν: Διαφύλαξη του υλικού των κλειστών κυκλωμάτων Παρακολούθησης των Αστυνομικών Σταθμών / Κρατητηρίων καθώς και άλλων τεκμηρίων.

Πίνακας 3

Σημειώνεται ότι η Αρχή διερευνά υποθέσεις:1. Πράξεις διαφθοράς, δωροδοκίας, αθέμιτου πλουτισμού ή διαπλοκής. 2. Παραβιάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 3. Πράξεις οι οποίες συνιστούν ευνοιοκρατική μεταχείριση ή συμπεριφορά κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και τείνουν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην Αστυνομία ή να δυσφημήσουν το κύρος της.

ΠΙΝΑΚΑΣ 4


ΘΕΜΑ:OFFSITE.COM.CY