Αμμόχωστος: Ο κίνδυνος από τα ακάρεα και η λύση του προβλήματος!

Είναι ένα θέμα το οποίο, ενώ θα έπρεπε να απασχολεί όλο τον κόσμο αφού αφορά άμεσα την υγεία μας εντούτοις δεν ασχολούνται πολλοί. Πρόκειται για τα ακάρεα τα οποία ζουν παντού και βρίσκονται σε όλα τα σπίτια. Και δυστυχώς δεν υπάρχει σπίτι χωρίς σκόνη. Αυτή η συνηθισμένη σκόνη απαρτίζεται από μεγάλη ποικιλία διαφορετικών ουσιών και αποτελεί μια εξαιρετικά συχνή αιτία αλλεργίας. Η κύρια πηγή αλλεργιογόνων ουσιών της οικιακής σκόνης είναι τα ακάρεα.


Το PRIMO CLEANING PRODUCTS, προσφέρει ολοκαίνουργια υπηρεσία η οποία καταπολεμά τα ακάρεα, αλλά και άλλα μικρόβια που είναι επιβλαβή για την υγεία.

Τι είναι τα ακάρεα

Ερωτηθείς ο κ. Άντρος Γεωργίου, ιδιοκτήτης της εταιρείας PRIMO που δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου - και όχι μόνο - για το τι είναι τα ακάρεα αναφέρει ότι "τα ακάρεα είναι μικροσκοπικοί οργανισμοί, αόρατοι με γυμνό μάτι, που ανήκουν στην οικογένεια των αρθροπόδων, την οικογένεια στην οποία ανήκει και η αράχνη. Ζουν σε όλα τα σπίτια σε συγκεντρώσεις που εξαρτώνται από τις συνθήκες του περιβάλλοντος. 

Συνήθως περιέχονται 100 με 500 ακάρεα ανά γραμμάριο σκόνης αλλά ορισμένες φορές μπορεί να φτάσουν και τα 20.000/gr.

 Ζουν περίπου 30 μέρες και τα θηλυκά γεννούν 25 με 30 νέα ακάρεα στη διάρκεια της ζωής τους. 

Η παρουσία τους δεν έχει σχέση με το πόσο καθαρό είναι ένα σπίτι, αλλά με τις ιδιαίτερες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας που επικρατούν στο περιβάλλον του σπιτιού.

Οι συνθήκες του περιβάλλοντος - Ζουν κοντά στους ανθρώπους

Τα ακάρεα, όπως αναφέρει ο κ. Γεωργίου, τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και τις τρίχες που φυσιολογικά πέφτουν από τον άνθρωπο, άρα ζουν και αναπτύσσονται μόνο κοντά σε ανθρώπους. Δεν δαγκώνουν και δεν είναι βλαβερά, εκτός από την κατηγορία των ανθρώπων που είναι αλλεργικοί σε αυτά. Για την επιβίωση και αναπαραγωγή τους είναι απαραίτητη η τροφή αλλά και κατάλληλες συνθήκες σχετικής υγρασίας και θερμοκρασίας. Οι ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη και πολλαπλασιασμό τους είναι σχετική υγρασία 75% και θερμοκρασία 25-30o C

Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις τους βρίσκονται στα στρώματα, στα μαξιλάρια, στους καναπέδες, στα χαλιά, στις κουρτίνες, στις ταπετσαρίες και στα χνουδωτά παιχνίδια.

Η τακτική αλλαγή σεντονιών στο κρεβάτι, από μόνη της, δεν εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση την υγιεινή του.

Σύμφωνα με έρευνες σε ένα θεωρούμενο ως καθαρό στρώμα μπορεί να ζουν εκατομμύρια ακάρεα σκόνης, τα οποία μαζί με τα περιττώματα τους μπορεί να εισέλθουν στα πνευμόνια μας και να μας προκαλέσουν μέχρι και κρίση άσθματος.

Ο ιδιοκτήτης της PRIMO τονίζει ότι στα πλαίσια της επέκτασης των υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρεία, επένδυσε σε εξειδικευμένο εξοπλισμό αλλά και στην εκπαίδευση του προσωπικού, προκειμένου (ο εξοπλισμος να μπορεί) να καταπολεμήσει τα ακάρεα και όλα τα μικρόβια που είναι αιτίες για αλλεργίες μπουκωμένη μύτη, φτάρνισμα, καταρροή και φαγούρα στη μύτη και στα μάτια, ιδίως κατά το πρωινό ξύπνημα. Σε βαρύτερες περιπτώσεις προκαλούνται βήχας ή και επεισόδια δύσπνοιας, με βιολογικό καθαρισμό!

Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός:

1.  Εξαφανίζει το 99,9% των ακάρεων σε στρώματα, καλύμματα, μαξιλάρια και υφασμάτινα προϊόντα

2. Απομακρύνει κατα 99% ιούς και μικρόβια

3. Το καθάρισμα είναι παραίτητο σε κατοικίες, ξενοδοχεία, νοσοκομεία. 



Τί σου προσφέρει ο βιολογικός καθαρισμός του σπιτιού σου;

Οι υπηρεσίες βιολογικού καθαρισμού σπιτιών, έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, καθώς ολοένα και περισσότεροι αντιλαμβάνονται τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν. Ο βιολογικός καθαρισμός, αποτελεί μία εξειδικευμένη μορφή καθαρισμού στρωμάτων, χαλιών και επίπλων, στα οποία συγκεντρώνεται πλήθος μικροβίων που καθιστούν τον προσωπικό μας χώρο ιδιαίτερα ανθυγιεινό. Ωστόσο, ο βιολογικός καθαρισμός σπιτιού είναι κατάλληλος και στην περίπτωση επίμονων λεκέδων.

Οι συγκεκριμένες επιφάνειες, είναι πολύ δύσκολο να καθαριστούν προσεκτικά κατά κύριο λόγο επειδή ο εχθρός της βρωμιάς είναι αόρατος. Οι μικροοργανισμοί, δεν είναι ορατοί με γυμνό μάτι γι’ αυτό και απαιτούν ειδικές καθαριστικές ουσίες για να απομακρυνθούν. Τα καθαριστικά που χρησιμοποιούν τα αξιόπιστα συνεργεία μας, είναι υποαλλεργικά και οικολογικά και εξασφαλίζουν το τέλειο καθάρισμα των αντικειμένων στο σαλόνι ή τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού.

Ποιο είναι το σημείο που συγκεντρώνει τα περισσότερα μικρόβια;

Τα στρώματα αποτελούν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα για τα οποία θα χρειαστείς βιολογικό καθαρισμό σπιτιού. Έρευνες έχουν δείξει ότι σε κάθε στρώμα κατοικούν παραπάνω από δύο εκατομμύρια ακάρεα που τρέφονται με τα κατάλοιπα που αφήνει το δέρμα μας, ενώ τα περιττώματα των ακάρεων, μπορούν να ευθύνονται για τις αλλεργίες που προκύπτουν. Ο σχολαστικός και βαθύς καθαρισμός που πετυχαίνεις με το βιολογικό καθαρισμό τους εξασφαλίζει ένα πιο υγιεινό περιβάλλον για να κοιμάσαι, απαλλαγμένο από μικρόβια, οσμές και σκόνες.

Τί υπηρεσίες διαθέτει ο βιολογικός καθαρισμός σπιτιού;

Ο βιολογικός καθαρισμός είναι ιδανικός για όλα εκείνα τα αντικείμενα που είτε δεν μπορείς να πλύνεις καθόλου, είτε δεν μπορείς να τα πλύνεις εύκολα αρκετά συχνά. Οι υπηρεσίες καθαρισμού, που προσφέρουν τα συνεργεία στους βιολογικούς καθαρισμούς σπιτιών διαφέρουν. Τα συνεργεία μας, μάς ενημέρωσαν για τα βασικά σημεία που πραγματοποιείται βιολογικός καθαρισμός:

  • Σε χαλιά και μοκέτες
  • Σε πολυθρόνες, καναπέδες και άλλες ταπετσαρίες επίπλων
  • Σε στρώματα
  • Σε καρέκλες
  • Στο σαλόνι

Το καλύτερο είναι, όταν πραγματοποιείς βιολογικό καθαρισμό, να καλύπτεις όλες τις επιφάνειες που είναι δύσκολες στο καθάρισμα. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα και ένα υγιές περιβάλλον.

Γιατί να διαλέξεις τα συνεργεία καθαρισμού της PRIMO;

Διαθέτει αξιόπιστα συνεργεία καθαρισμού με εκτενείς τεχνικές γνώσεις και σύγχρονα μηχανήματα τα οποία μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε είδους μικροοργανισμό που αποτελεί κίνδυνο για την υγεία σου και να σου χαρίσουν ένα καθαρό και ασφαλή χώρο.

Πραγματοποιώντας συνεχείς αξιολογήσεις  από τους ίδιους τους πελάτες, η εταιρεία εξασφαλίζει ότι παρέχει το ύψιστο επίπεδο ποιότητας! Τα μηχανήματα χρησιμοποιούν υποαλλεργικές καθαριστικές ουσίες που είναι φιλικές τόσο προς τα εσένα, όσο και προς το περιβάλλον.

Απόλυτα επιτυχημένη η 2η ημερίδα καθαρισμού που διοργάνωσε η PRIMO CLEANING PRODUCT


Στο μεταξύ, με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η 2η ημερίδα καθαρισμού που διοργάνωσε η PRIMO στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου ASTERIAS στην Αγία Νάπα,  η οποία φαίνεται ότι καθιερώνεται

Στην ημερίδα καθαρισμού, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να μάθουν πάρα πολλά πράγματα όσον αφορά τον καθαρισμό και τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στο σπίτι και την επιχείρησή μας, τα οποία έχουν άμεση συνάρτηση με την υγεία μας.

Ενημερώθηκαν επίσης για τα διεθνή σήματα κινδύνου, τη σωστή χρήση και αποθήκευση των απορριπαντικών, όπως επίσης και για τη νέα εξειδικευμένη υπηρεσία καθαρισμού και αντιαλλεργικής προστασίας στομάτων από ακάρεα, ψύλλους και κοριούς.

Να πούμε επίσης ότι, στο τέλος δόθηκαν πιστοποιητικά παρακολούθησης σεμιναρίου.






Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ