Αμμόχωστος: "Ντου" της αστυνομίας σε δύο πρακτορεία για παράνομο στοίχημα


Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκστρατείας της Αστυνομίας για πάταξη του ηλεκτρονικού τζόγου και των παράνομων στοιχημάτων, μέλη του ΟΠΕ Αμμοχώστου σε συνεργασία με μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Αδικημάτων Κλοπής Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Παράνομων Στοιχημάτων διενήργησαν χθες βράδυ βάσει δικαστικών ενταλμάτων, έρευνες σε δύο υποστατικά στην επαρχία Αμμοχώστου.
 
Κατά τη διάρκεια της έρευνας που διενεργήθηκε στο πρώτο υποστατικό, εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ως τεκμήριο ένας καταγραφέας κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, στον οποίο καταγράφονταν μέσω καμερών που ήταν εγκατεστημένες εκτός του εν λόγω υποστατικού, εικόνες από δημόσιο δρόμο κατά παράβαση του Περί Προσωπικών Δεδομένων Νόμου.
 
Κατά την είσοδο των μελών της Αστυνομίας οι οθόνες των ηλεκτρονικών υπολογιστών ήταν σβηστές ενώ σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, εντοπίστηκε ιστοσελίδα στην οποία απεικονίζονταν τυχερά παιχνίδια καζίνο.
 
Επίσης, σε άλλο πρακτορείο, εντοπίστηκε, μετά από έρευνα, αριθμός κουπονιών τυχερού παιγνίου, καθώς και κουπόνια παράνομων ιπποδρομιακών στοιχημάτων. Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν επίσης πέντε φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο πύργοι ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλα αντικείμενα.
 
Και στις δύο περιπτώσεις, οι υπεύθυνοι των υποστατικών κλήθηκαν στα γραφεία του Αστυνομικού Σταθμού Δερύνειας για τα περαιτέρω.
         
Ο Αστυνομικός Σταθμός Δερύνειας συνεχίζει τις εξετάσεις