Αμμόχωστος: Μήνυσε την αδερφή της για €65 χιλιάδες μετά από τροχαίο



Αποζημίωση ύψους €65.000 επιδίκασε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου υπέρ γυναίκας-συνοδηγού, που βρισκόταν σε αυτοκίνητο με την αδερφή της, η οποία οδηγούσε το όχημα και τράκαρε. Την απόφαση εφεσίβαλε η οδηγός, με το Ανώτατο Δικαστήριο να την απορρίπτει.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο, η συνοδηγός κατέθεσε αγωγή κατά της αδερφής της, καθώς από το τροχαίο που έγινε τον Δεκέμβριο του 2006, για το οποίο ευθυνόταν η αδερφή της, υπέστη τραυματισμούς.

 

Όπως λέχθηκε στο δικαστήριο, αρχικά διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου και αργότερα την ίδια ημέρα με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Η αξονική τομογραφία δεν ανέδειξε παθολογικά ευρήματα και έλαβε εξιτήριο. 

 

Λόγω, όμως, ανάπτυξης και εμμονής έντονης κεφαλαλγίας έγινε στις 16.1.2007 CT εγκεφάλου αναδεικνύουσα υποσκληρίδιο αιμάτωμα και στις 18.1.2007 μετά από επείγον MRI, που ανέδειξε ευμεγέθες χρόνιο υποσκληρίδιο αιμάτωμα υποβλήθηκε επειγόντως σε χειρουργείο και έγινε αφαίρεση του. 

 

«Μέχρι σήμερα υποβάλλεται σε θεραπείες με τις βλάβες στην υγεία της να θεωρούνται μόνιμες», αναφέρθηκε. Μάλιστα, σημειώνεται, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο, πως οι ειδικές ζημιές που υπέστη ανέρχονται στις €3.733,40. Παράλληλα, σύμφωνα με την απόφαση, «είχε αναπτύξει υποσκληρίδιο αιμάτωμα επί του εγκεφάλου, σύστοιχο εγκεφαλικό οίδημα με πιεστικά φαινόμενα στη δεξιά μετωποβρεγματική περιοχή, έντονη κεφαλαλγία χωρίς εστιακή σημειολογία και με παρενέργειες που είχαν συνέπειες στην ποιότητα ζωής της προκαλώντας της ψυχολογική κατάπτωση και διαρκή κατάθλιψη».

 

Παράλληλα, όπως λέχθηκε, «το ατύχημα την επηρέασε και στην προσωπική της ζωή αναφορικά με τις συζυγικές της  υποχρεώσεις, αλλά και τη φροντίδα των τριών παιδιών της, ενώ πριν από το δυστύχημα έχαιρε πλήρους υγείας».

 

Από την πλευρά της η αδερφή της που ήταν η οδηγός, αρνήθηκε τα πιο πάνω, λέγοντας πως οι ζημιές που έπαθε η αδερφή της, προκλήθηκαν από δική της αμέλεια, επειδή δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας.

 

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε απόφαση υπέρ της συνοδηγού και εναντίον της οδηγού, για ζημιές που υπέστη η πρώτη μετά από το τροχαίο δυστύχημα. Αποδόθηκαν σε αυτή €65.000 υπό μορφή γενικών αποζημιώσεων με τόκο 8% ετησίως από 17.9.2008 μέχρι 14.10.2008 και 5½% ετησίως από 15.10.2008 μέχρι εξοφλήσεως και επί πλέον €847.90 ως ειδικές ζημιές με διάφορα ποσοστά τόκου για διάφορες περιόδους.

 

Η οδηγός του οχήματος εφεσίβαλε την απόφαση του Επαρχιακού, με το Ανώτατο όμως να την απορρίπτει και να αποφασίζει παράλληλα την καταβολή του χρηματικού ύψους των €2.500 για τα δικαστικά έξοδα, υπέρ της αδερφής - συνοδηγού.