Αμμόχωστος: Το κόστος των βασικών αγαθών σε σύγκριση με τις άλλες επαρχίες

Πόσο αλήθεια κοστίζει το λεγόμενο καλάθι της νοικοκυράς για μια οικογένεια σήμερα σε κάθε πόλη της Κύπρου;

Δημοσιεύτηκαν τον περασμένο μήνα  από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή  τα επίπεδα τιμών λιανικής πώλησης στις μεγάλες υπεραγορές σε όλες τις επαρχίες.  

Πόσο όμως κοστίζει σήμερα – το καλοκαίρι του 2018- η αγορά βασικών αγαθών; Πόσο κοστίζουν αναλυτικά σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου τα βασικά αγαθά; 

Η ιστοσελίδα Offsite βρήκε τα οικονομικότερα βασικά αγαθά* και συγκρίνει τις τιμές χωρίς να αναγράφονται οι υπεραγορές αλλά προσμετρώντας τις φθηνότερες τιμές για κάθε προϊόν.


Όπως θα δείτε και πιο κάτω, ο μέσος όρος των βασικών υλικών στην επαρχία Αμμοχώστου, κοστίζει λιγότερα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες επαρχίες!


Διαβάστε αναλυτικά:


Αμμόχωστος

Το καλάθι της νοικοκυράς στοιχίζει 65,98 ευρώ.

Λευκωσία

Στη Λευκωσία το καλάθι της νοικοκυράς στοιχίζει 99,60 ευρώ

Λεμεσός

Στη Λεμεσό το καλάθι της νοικοκυράς στοιχίζει 81,86


Πάφος

Το καλάθι της νοικοκυράς στοιχίζει 77,66.

Λάρνακα

Στη Λάρνακα το καλάθι της νοικοκυράς στοιχίζει γύρω στα 63,45.

*Αναφορικά με τα βασικά αγαθά έγινε προσπάθεια από την Offsite.com.cy, να συγκριθούν τα ίδια σε κάθε επαρχία αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό σε όλην την έρευνα αφού στηριχθήκε σε πίνακες της Υπηρεσίας Προστασιας του Καταναλωτή. Στόχος ήταν να παρουσιαστούν οι τιμές βασικών αγαθών (χωρίς να υπολογίζεται η μάρκα και η ετικέττα). Σε καμία περίπτωση η σύγκριση δεν αφορά σε πόλεις αφού κάποιες μάρκες δεν βρίσκονταν σε όλους τους πίνακες όλων των υπεραγορών όλων των πόλεων.


offsite.com.cy/neAmmochostos