Αμμόχωστος: Η θέση του σχολείου: «Αυτή είναι η αλήθεια»

Το neAmmochostos, μετά την έκταση που πήρε το θέμα της στοχοποίησης διευθύντριας δημοτικού σχολείου στην επ. Αμμοχώστου, από κάποιους γονείς αλλά και από συγκεκριμένο ιερέα, ότι, υποτίθεται, απαγόρευσε στους μαθητές να φοράνε σταυρούς και κομποσκοίνια, έψαξε περισσότερο την υπόθεση κι έχει το ρεπορτάζ. Εδώ να ξεκαθαρίσουμε ότι το εν λόγω θέμα που θίξαμε την προηγούμενη Τετάρτη, ήταν απόρροια καταγγελιών και όσων δημόσια ανέφερε ιερέας. Κακώς, όμως, από πλευράς δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δεν ζητήσαμε από την αρχή και τη θέση τoυ σχολείου. Αν και ο δημοσιογράφος που έγραψε το ρεπορτάζ δεν έβγαλε πράγματα από το μυαλό του. Απλώς πίσω από όλα αυτά υπήρχε μια πολύ πειστική εξήγηση.

Το Ν.Α, λοιπόν, μιλώντας με άτομα που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις εντός του σχολείου, μας ανέφεραν ότι τα λόγια της διευθύντριας  φαίνεται ότι παραποιήθηκαν. Πως;

«Καταρχήν», λέει συγκεκριμένη πηγή «να τονίσουμε ότι η διευθύντρια εφάρμοσε απλώς τις οδηγίες  του Υπουργείου Παιδείας, ο οποίος είναι σαφής και αναφέρει ότι την ημέρα που οι μαθητές έχουν Φυσική Αγωγή, συστήνεται να μη φορούν κοσμήματα.»

«Πολλές είναι οι φορές» συνεχίζει «που τα παιδιά παίζοντας στο μάθημα της φυσικά αγωγής, ή ακόμα και στα διαλείμματα, έχουν τραυματιστεί από τις αλυσίδες που έχουν στο λαιμό τους. Έτσι η διευθύντρια θέλοντας να προστατέψει τους μαθητές από τέτοια φαινόμενα, προέβη σε συστάσεις στους ίδιους αλλά και στους γονείς τους, να προσέχουν τι φοράνε στο λαιμό κυρίως, έτσι ώστε να αποτρέψει τα χειρότερα! Ουδέποτε όμως ανέφερε ότι απαγορεύονται οι σταυροί ή τα κομποσκοίνια»

Μάλιστα, ένας άλλος εκπαιδευτικός που γνωρίζει πολύ καλά τι συνέβη, μας έδωσε  το παράδειγμα του ποδοσφαίρου και των υπόλοιπων ομαδικών αθλημάτων, όπου «απαγορεύονται ρητώς κοσμήματα, αλυσίδες, ρολόγια κλπ, ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Για να μην προκληθεί κάποιος τραυματισμός, ή ακόμα και πνιγμός».

«Όλο αυτό», συμπλήρωσαν οι ίδιες πηγές, «προκάλεσε μια αδικαιολόγητη αναστάτωση στον εκκλησιαστικό - και όχι μόνο - χώρο, καθώς για τη διευθύντρια του εν λόγω σχολείου, η ασφάλεια των παιδιών προέχει έναντι οποιουδήποτε άλλου θέματος».

Τώρα όσον αφορά τον ιερέα που δήλωσε δημόσια  ότι «η διευθύντρια αρνήθηκε να αγοράσει εικόνες και μάλιστα, μου είπε «δώστε μου εμένα τα λεφτά και ξέρω τι θα τα κάμω», οι καλά γνωρίζοντες, αναφέρουν ότι ο λόγος της άρνησης είναι ότι το συγκεκριμένο σχολείο έχει τόσες πολλές εικόνες σε όλες τις τάξεις, αλλά και στο γραφείο της διευθύντριας, που αναγκάζονται κιόλας να φυλάνε πολλές, καθώς δεν ξέρουν που αλλού μπορούν να τις τοποθετήσουν. Άρα πως είναι δυνατόν να αγοράσουν κι άλλες;» Και συνέχισαν λέγοντας ότι «όσοι γνωρίζουν τη διευθύντρια, έστω και λίγο, δεν πρόκειται να πάρουν στα σοβαρά τον ισχυρισμό για τα λεφτά, καθώς αν όντως λέχθηκε από την ίδια θέμα αξιοποίησης λεφτών, αυτό είχε να κάνει με τις πρώτες ανάγκες των παιδιών του σχολείου της σε ρουχισμό!»