Αμμόχωστος: Έρχονται πάλι βροχές

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

 

Σήμερα Τετάρτη 13/3, μετά τη διάλυση της τοπικής αραιής ομίχλης, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ωστόσο το απόγευμα θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν αργά το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και αργά το απόγευμα στα νοτιοδυτικά παράλια μέχρι ταραγμένη. 

Η θερμοκρασία στην επαρχία Αμμοχώστου θα ανέλθει στους 20 βαθμούς και στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

 

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, ξ4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και αργότερα στα δυτικά ταραγμένη.

 Η θερμοκρασία στην Αμμόχωστο το βράδυ θα πέσει στους 9 βαθμούς και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά δεν αποκλείεται να σχηματιστεί παγετός.

 

Την Πέμπτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα  αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

Την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως από το μεσημέρι της Παρασκευή και μετά. Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί λίγο κάτω από τις μέσες κλιματοτολογικές τιμές, ενώ το Σάββατο δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.

 

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία του Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης  του δελτίου ήταν 26 εκατοστά