Αμμόχωστος: Εκτός φυλακών η 19χρονη Βρετανίδα που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό


Σήμερα κατέστη τελικά δυνατόν να αφεθεί ελεύθερη η 19χρονη Βρετανίδα η οποία κατηγορείται για δημόσια βλάβη λόγω ψευδούς κατάθεσης για βιασμό της από 12 Ισραηλινούς.

Η 19χρονη κρατείτο μέχρι και πριν από λίγο στις Κεντρικές Φυλακές, ως υπόδικος, αφού δεν είχε μέχρι σήμερα ικανοποιήσει τον όρο της άμεσης κατάθεσης 5 χιλιάδων ευρώ  που της είχε επιβάλει το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου ούτως ώστε να αφεθεί ελεύθερη μέχρι την έναρξη της δίκης της.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή του ΚΥΠΕ,  ο πατέρας της 19χρονης, συνοδευόμενος από το δικηγόρο της, μετέβη σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου και κατέβαλε στο Πρωτοκολλητείο τις 5 χιλιάδες ευρώ.

Η 19χρονη οδηγήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Δικαστήριο όπου δήλωσε μη παραδοχή στην μοναδική κατηγορία της δημόσιας βλάβης που αντιμετωπίζει.

Η 19χρονη κατηγορείται ότι μεταξύ 17 – 27 Ιουλίου 2019 στο Παραλίμνι εν γνώσει της, έδωσε στην Αστυνομία ψευδή κατάθεση ότι υπέστη ομαδικό βιασμό από τους Ισραηλινούς ενώ γνώριζε ότι η καταγγελία ήταν ψευδής.

Το Δικαστήριο είχε αποφασίσει όπως η 19χρονη αφεθεί ελεύθερη υπό όρους. Συγκεκριμένα, τη διέταξε όπως καταθέσει το ποσό των 5 χιλιάδων ευρώ, να υπογράψει εγγύηση με αξιόχρεο εγγυητή ύψους 15 χιλιάδων ευρώ, να παραδώσει τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, να παρουσιάζεται τρεις φορές τη βδομάδα στον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβητού στη Λευκωσία και το όνομά της να τοποθετηθεί στον κατάλογο των ατόμων των οποίων η έξοδος από τη Δημοκρατία απαγορεύεται.

Αρχικά, η Κατηγορούσα Αρχή είχε ζητήσει όπως η 19χρονη καταθέσει άμεσα το χρηματικό ποσό ύψους 10 χιλιάδων ευρώ, με την υπεράσπιση της να φέρει ένσταση, θεωρώντας ότι το ποσό ως πολύ μεγάλο.

Η δίκη ορίστηκε να αρχίσει στις 2 Οκτωβρίου.