Αμμόχωστος: "Είναι η εποχή των εξορμήσεων"


Ξεκινούν οι οργανωμένες εξορμήσεις της εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής ελεύθερης Αμμοχώστου σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης με στόχο την προσέλκυση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού ξένων τουριστών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου του 2019. 

Το επόμενο τρίμηνο, μέχρι τα τέλη Μαρτίου, οι τουριστικοί φορείς της επαρχίας Αμμοχώστου προγραμματίζουν να λάβουν μέρος σε πέραν των δέκα τουριστικών εκθέσεων ή εκδηλώσεων που θα διοργανώσουν ξένοι τουριστικοί πράκτορες σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως στη Ρωσία και σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (Λευκορωσία, Λιθουανία κ.λπ.).

Η αρχή θα γίνει από την Ελβετία και την τουριστική έκθεση της Ζυρίχης, η οποία θα λάβει χώρα από τις 31 Ιανουαρίου μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου. «Είναι η εποχή των εξορμήσεων με στόχο να προσελκύσουμε στην επαρχία μας τουρισμό από όσο το δυνατόν περισσότερες αγορές», δήλωσε στον «Π» ο λειτουργός της τοπικής εταιρείας τουρισμού Λάκης Αβρααμίδης, και πρόσθεσε: «Ξεκινάμε από την Ελβετία, η οποία θεωρείται μία από τις καλύτερες αγορές για την επαρχία μας. Διαχρονικά η ελεύθερη Αμμόχωστος αποσπά περίπου το 80% του συνόλου των Ελβετών τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Κύπρο. Μιλάμε για ποιοτικό τουρισμό και για επισκέπτες που αφήνουν έσοδα. Υπάρχουν πολλές προοπτικές σε αυτήν την αγορά και θέλουμε να την αυξήσουμε». Ο κ.Αβρααμίδης πρόσθεσε πως ακόμα και τον Απρίλιο υπάρχουν εκ μέρους της τοπικής εταιρείας τουρισμού προγραμματισμένες εξορμήσεις σε ευρωπαϊκές χώρες για προσέλκυση ξένων επισκεπτών.

2.000 νέες κλίνες

Στο μεταξύ, τα πλείστα μεγάλα ξενοδοχεία στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά ενόψει της νέας καλοκαιρινής περιόδου αναμένεται να επαναλειτουργήσουν περί τα μέσα Μαρτίου. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται στην επαρχία οι εργασίες επέκτασης και αναβάθμισης ξενοδοχειακών μονάδων ενόψει της νέας σεζόν. Ο κ.Αβρααμίδης είπε ότι το καλοκαίρι του 2019 υπολογίζεται να είναι διαθέσιμες περίπου 2.000 τουριστικές κλίνες περισσότερες απ’ ό,τι την αντίστοιχη περσινή εποχή.

Οι ομάδες

Αυτήν την εποχή ένας περιορισμένος αριθμός ξενοδοχειακών μονάδων παραμένει ανοικτός για να φιλοξενήσει τις αποστολές των ξένων ποδοσφαιρικών ομάδων που φθάνουν στην Αγία Νάπα για σκοπούς χειμερινής προετοιμασίας.

 Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, η άφιξη ποδοσφαιρικών ομάδων από διάφορες χώρες, κυρίως από τη Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη, αποτελεί σανίδα σωτηρίας για την ξενοδοχειακή βιομηχανία της περιοχής. Οι ομάδες προπονούνται στα γήπεδα του Δήμου Αγ. Νάπας, σε γήπεδα ξενοδοχείων ή στα γήπεδα γειτονικών κοινοτήτων.