Αμμόχωστος: Διακοπές ρεύματος, χαλάζι, και καταιγίδες (video)

Άρχισε από νωρίς το απόγευμα να επηρεάζει σχεδόν ολόκληρη την Κύπρο το νέο βαθύ χαμηλό βαρομετρικό. 

 

Έντονες βροχοπτώσεις, χαλάζι (βλ.φωτο), καταιγίδες αλλά και άνεμοι συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στην επαρχία Αμμοχώστου, ενώ ήδη έκαναν την εμφάνιση τους και τα πρώτα προβλήματα καθώς σε πολλές περιοχές υπήρξε διακοπή ρεύματος. 


Ήδη, για την κακοκαιρία που άρχισε να πλήττει την Κύπρο, το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε τρεις κίτρινες προειδοποιήσεις για έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες αλλά και για θυελλώδεις ανέμους που αναμένεται να φτάσουν τα 8 μποφόρ. 

Δείτε το βίντεο του neAmmochostos από το γραφείο μας στο Παραλίμνι (Το ρεύμα επανέρχεται στο τέλος του βίντεο)


Ο καιρός στην Αμμόχωστο

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, σταδιακά στις περισσότερες περιοχές, μεμονωμένες καταιγίδες.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί και τοπικά δυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα, στα νότια και τοπικά στα δυτικά, πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ταραγμένη, για να καταστεί αργότερα, στα προσήνεμα, κυματώδης.

 

Η θερμοκρασία στην επαρχία Αμμοχώστου θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

 

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές, στις περισσότερες περιοχές, μεμονωμένες καταιγίδες και στα ψηλότερα ορεινά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ και παροδικά, κυρίως στα νότια και τα ανατολικά παράλια, μέχρι θυελλώδης, 8 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης αλλά στα νότια και τα δυτικά μέχρι τρικυμιώδης. 

Η θερμοκρασία στην Αμμόχωστο αύριο θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά, το πρωί, θα υπάρχει παγετός.