Αμμόχωστος: Αύξηση στα ενοίκια σπιτιών και διαμερισμάτων



Αύξηση στις τιμές των ακινήτων και των ενοικίων παρουσιάζεται τα τελευταία έτη σύμφωνα με τα στοιχεία νέας έκθεσης της KPMG Κύπρου. Η έκθεση σημειώνει πως η αύξηση στις τιμές των ενοικίων για το τέλος του 2018 ήταν στα 16,7% ενώ οι μισθολογικές αυξήσεις για το ίδιο έτος ήταν μόλις 2,7’%.


Ειδικότερα, όσο αφορά το τέταρτο τρίμηνο του 2018 οι τιμές για σπίτια είχαν παρουσιάσει άνοδο κατά 2,4% και κατά 4,5% για τα διαμερίσματα συγκριτικά με το τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Το ίδιο ισχύει και για τις τιμές γραφείων και αποθηκών οι οποίες παρουσίασαν άνοδο 5,1% και 4,2% αντιστοίχως.

Παράλληλα, όσο αφορά τις τιμές των ενοικίων για σπίτια την μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζει η επαρχία Λάρνακας με 67% και ακολουθεί η επαρχία Λευκωσίας με 17% και η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου με 14%.


Σχετικά με τις τιμές των ενοικίων των διαμερισμάτων την μεγαλύτερη αύξηση το τέταρτο τρίμηνο του 2018 συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017 παρουσίασαν οι επαρχίες Λάρνακας και Λεμεσού με 19%, ακολουθεί η επαρχία Λευκωσίας με 15% και τέλος η ελεύθερη Αμμόχωστος με 8% και η Πάφος με 6%.


Ηπιότερη ήταν η αύξηση των ενοικίων για εμπορικά ακίνητα όπως γραφεία και αποθήκες.

 

Πηγή: Philenews/Insider