Αμμόχωστος: Αλλάζει ο καιρός-Έρχεται νέο χαμηλό βαρομετρικό



Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαροµετρικό χαµηλό αναµένεται την Τετάρτη.

 

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Τοπικά δυνατό να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη, τις αυγινές κυρίως ώρες. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µέχρι βόρειοι, ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη αλλά στα δυτικά λίγο ταραγµένη.

 Η θερµοκρασία στην επαρχία Αμμοχώστου σημερα το βράδυ θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς και γύρω στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. 

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά το απόγευµα, στα δυτικά και τα νοτιοδυτικά, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ.

 Η θάλασσα στην Αμμόχωστο αύριο θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη αλλά το απόγευµα λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. 

Η θερµοκρασία στην επ. Αμμοχώστου αύριο θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθµούς και γύρω στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

 

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ στα δυτικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά µέχρι βόρειοι, ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη αλλά στα δυτικά θα παραµείνει λίγο ταραγµένη.

 

Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τη νύκτα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να παραµείνει πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

 

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες, κυρίως µέσες και ψηλές, νεφώσεις. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, για να παραµείνει πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

 

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα σηµειώσει σηµαντική βελτίωση. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 38 εκατοστά.