Αμμόχωστος: Θέλουν να απελάσουν άντρα που είναι παντρεμένος με Τουρκοκύπρια!

Για παράνομη κράτηση στη Μεννόγεια με σκοπό την απέλασή του κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΚΙΣΑ για Σύριο πολίτη, που τα τελευταία 14 χρόνια ζει στην Αμμόχωστο, είναι παντρεμένος με Τουρκοκύπρια, πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας, μόνιμο κάτοικο Κύπρου που εν γνώσει της Δημοκρατίας κυκλοφορεί για δεκαετίες σε όλη την έκτασή της, κατέχοντα μεταξύ άλλων σε ισχύ «άδεια οδήγησης … στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Η ΚΙΣΑ στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο Λ.Α τα τελευταία 14 χρόνια κυκλοφορεί εν γνώσει των κυπριακών αρχών σε όλην την Κύπρο και στο εξωτερικό, ταξιδεύοντας εκτός Κύπρου μέσω των σημείων διελεύσεως της Δημοκρατίας, περιλαμβανομένου του Αεροδρομίου Λάρνακας, χωρίς προβλήματα. Το 2014 μετέβη στη Γερμανία, όπου βρίσκεται ο αδερφός του ως αναγνωρισμένος πρόσφυγας, και σύντομα εξασφάλισε και ο ίδιος το καθεστώς του πρόσφυγα, συνοδευόμενο από ταξιδιωτικά έγγραφα πρόσφυγα και άδεια διαμονής στην Γερμανία, όπως σημειώνεται.

«Στη συνέχεια, ο Λ.Α επέστρεψε και διέμενε με την οικογένεια του στην Κύπρο, ταξιδεύοντας κατά καιρούς στην Γερμανία για διατήρηση του δικαιώματος παραμονής ως πρόσφυγας στην εν λόγω χώρα”. Κατά την τελευταία του προσπάθεια να μεταβεί στην Γερμανία, μέσω του Αεροδρομίου Λάρνακας, τέλος Ιουλίου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δεν του επιτράπηκε να ταξιδέψει γιατί η άδεια παραμονής του στην Γερμανία είχε λήξει και συνελήφθη, τέθηκε υπό κράτηση βάσει διαταγμάτων απέλασης και κράτησης που το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης εξέδωσε την ίδια ημέρα «λόγω παράνομης παραμονής».

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ