Άμεση διάνοιξη οδοφράγματος Δερύνειας ζήτησε ομάδα πολιτών

Την άμεση διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας ζήτησε ομάδα πολιτών, που συγκεντρώθηκαν ψες λίγα μόλις μέτρα μακριά από το οδόφραγμα της Δερύνειας, στη Λεωφόρο Αμμοχώστου.
 

Τα πενήντα περίπου άτομα που συγκεντρώθηκαν, μετέβησαν από τη Λάρνακα, τη Λεμεσό, τη Λευκωσία και την Δερύνεια και ανέφεραν πως η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε αυθόρμητα για να ζητήσουν την άμεση διάνοιξη του οδοφράγματος και επανένωση της Κύπρου.
 
Σε δηλώσεις του ο Νίκος Μιχαήλ, μέλος της Ομάδας Πρωτοβουλίας υπέρ της διάνοιξης του οδοφράγματος της Δερύνειας, ανέφερε ότι «η αποψινή συγκέντρωση δεν είναι υπό την αιγίδα κανενός πολιτικού κόμματος. Είναι μια αυθόρμητη πρωτοβουλία ορισμένων ατόμων που απαιτούμε την άμεση διάνοιξη του οδοφράγματος».
 
Χαρακτήρισε «ιστορική» την απόφαση για διάνοιξη του οδοφράγματος γιατί όπως εξήγησε «η Δερύνεια είναι ένας ημικατεχόμενος Δήμος και η διάνοιξη του οδοφράγματος θα οδηγήσει σε ανάπτυξη του Δήμου και όχι μόνο».
 
Εξάλλου, ο Νίκος Λίλης δήλωσε ότι «κάθε προσπάθεια ρήξης του τείχους που μας χωρίζει είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Θεωρούμε ότι θα φέρει τις κοινότητες ακόμα πιο κοντά και πέραν από τις προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας, θα πρέπει οι πολίτες να πιέσουν την πολιτική ηγεσία να προχωρήσει».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «44 χρόνια είναι πάρα πολλά, έχουν δημιουργηθεί πολλά τετελεσμένα τα οποία κάθε χρόνο δυσκολεύουν την προσπάθεια για λύση του Κυπριακού. Οι νέοι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν απόψε στο οδόφραγμα της Δερύνειας θέλουν πλέον ρήξη αυτού του αδιεξόδου και να προχωρήσουμε σε λύση του Κυπριακού».  
 
Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα λίγα μέτρα από το οδόφραγμα της Δερύνειας, στο Πολιτιστικό Κέντρο της κατεχόμενης Αμμοχώστου, η ΕΔΕΚ πραγματοποίησε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του ανοίγματος του συγκεκριμένου οδοφράγματος και της συνεχιζόμενης παράνομης τουρκικής κατοχής.
 
Στο σημείο κοντά στο οδόφραγμα της Δερύνειας υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη από τον οικείο Αστυνομικό Σταθμό και άνδρες της ΜΜΑΔ.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ