Άλλο ένα...στολίδι στην Αγία Νάπα!

Τα δύο Πάρκα της Αγίας Νάπας, το  Πάρκο Γλυπτικής και το Πάρκο Κάκτων και Παχυφύτων ενώνονται από την γέφυρα «Αργώ», που φιλοτεχνήθηκε στα πρότυπα του πλοίου που χρησιμοποιήθηκε για την Αργοναυτική εκστρατεία.



Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «η εισήγηση για κατασκευή του έργου έγινε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής Αγίας Νάπας Κίκη Κωνσταντίνου και φιλοτέχνησε ο Βέλγος καλλιτέχνης Thierry Lawyers κατά τη διάρκεια ης Α’ Φάση του 6ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής».
 
Η παράδοση του έργου στον Δήμο Αγίας Νάπας Νάπας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου και ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος εξέφρασε την ικανοποίηση του που ένα από τα μεγαλύτερα γλυπτά του Πάρκου, που θα αποτελέσει ένα από τα σπουδαιότερα σημεία αναφοράς της Αγίας Νάπας, έχει ολοκληρωθεί.  Ταυτόχρονα εξέφρασε εγκάρδιες ευχαριστίες προς τον καλλιτέχνη Thierry Lawyers και τον εμπνευστή του έργου Κίκη Κωνσταντίνου.
 
Κατά την τελετή ο κ. Καρούσος ανακοίνωσε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να τιμήσει τον Κίκη Κωνσταντίνου για την προσφορά του στο Δήμο Αγίας Νάπας και ιδιαίτερα για τη δημιουργία των δύο Πάρκων, ανακηρύσσοντάς τον σε «Δημότη της Χρονιάς 2018».

 Εξήγησε ότι οι λόγοι που οδήγησαν το Δημοτικό Συμβούλιο στη βράβευση του κ. Κωνσταντίνου είναι το γεγονός πως με την προσφορά και την ανιδιοτέλεια του έκανε την Αγία Νάπα ξεχωριστή επειδή δεν περιορίστηκε μόνο σε εισηγήσεις αλλά ανέλαβε προσωπικά την υλοποίησή τους, βάζοντας  το δικό του λιθαράκι στην ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής.
 
Ο Κίκης Κωνσταντίνου εξέφρασε ευαρέσκεια και ικανοποίηση για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, γιατί όπως εξήγησε «ήταν μία ιδέα στο συνολικό όραμα της δημιουργίας του Πάρκου, που άρχισε πριν από τέσσερα χρόνια με τη δημιουργία της γέφυρας και στη συνέχεια με το μεγάλο όραμα αυτή να αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλη την Αγία Νάπα. "Το συγκεκριμένο έργο είναι κάτι ιδιαίτερο αφού συνδέεται με την Ελληνική μυθολογία  και την αργοναυτική εκστρατεία» σημείωσε.