Άλλαξε χέρια η Victoria's Secret - Για πόσα εκατομμύρια πωλήθηκε η εταιρεία;


"Σπίτι" αλλάζουν τα "αγγελάκια" της Victoria’s Secret, καθώς όπως ανακοίνωσε σήμερα η ιδιοκτήτρια εταιρεία της διάσημης αλυσίδας γυναικείων εσωρούχων L Brands Inc, συμφώνησε να πουλήσει το 55% της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των brands Pink και Victoria’s Secret Beauty, στη Sycamore Partners, έναντι 525 εκατομμυρίων δολαρίων.

H L Brands, που είναι και η μητρική της Victoria's Secret, θα διατηρήσει το 45% της εταιρείας. H πώλησή της έρχεται μετά το σάλο για τα σκάνδαλα γύρω από το όνομά της, καθώς και από τη σημαντική πτώση που σημείωσε στις πωλήσεις της.

Οι φήμες για πιθανή αλλαγή στο ιδιοκτησιακό είχαν ξεκινήσει να κυκλοφορούν ήδη από τον Ιανουάριο.

Το αρνητικό κλίμα για τη θρυλική εταιρεία Victoria's Secret, προκλήθηκε από τη σχέση του διευθύνοντος συμβούλου της μητρικής της, Les Wexner με τον Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για τράφικινγκ και για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και αυτοκτόνησε στο κελί του.

Ο 82χρονος Wexner, που βρισκόταν στο τιμόνι της L Brands εδώ και 50 χρόνια, θα αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, αλλά θα παραμείνει επίτιμος πρόεδρος.

"Σκέφτομαι τις ατελείωτες δυνατότητες που διαθέτει η εταιρεία. Και έχω σκεφτεί για το σημείο στο οποίο πρέπει να βρίσκομαι. Σύμφωνα με μια προσεκτική εξέταση, αποφάσισα ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δώσουμε τα ηνία σε νέα ηγεσία" ανέφερε στο μήνυμά του προς τους υπαλλήλους ο Wexner.

Ο Εντ Ράζεκ, ένα από τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη για δεκαετίες, της L Brands, της μητρικής εταιρείας της Victoria’s Secret, ήταν ο αποδέκτης επαναλαμβανόμενων παραπόνων για ακατάλληλη συμπεριφορά. Προσπάθησε να φιλήσει μοντέλα, τους ζήτησε να καθίσουν πάνω του και άγγιξε το ευαίσθητο σημείο ενός μοντέλου πριν από το σόου του 2018.