Αλαλούμ με Κύπριους που διεκδικούν ακίνητα στα Κατεχόμενα





Υπάρχουν ακίνητα τα οποία δεν διεκδικεί κανένας, και ακίνητα που διεκδικούνται από δύο ή περισσότερους φερόμενους ιδιοκτήτες.

Ο «Φιλελεύθερος» επικαλούμενος όσα ειπώθηκαν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων την Τρίτη (19/3) αναφέρει ότι, περίπου ένα στα πέντε ακίνητα στα κατεχόμενα δεν έχει δηλωθεί ότι ανήκει σε κάποιον, ενώ περίπου δύο στα εκατό, διεκδικούνται από δύο ή περισσότερα άτομα.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα ανέφερε εκπρόσωπος του Κτηματολογίου ενώπιον την Επιτροπής, υπάρχουν ιδιοκτήτες περιουσιών στα κατεχόμενα, που καταφεύγουν στο λεγόμενο «κτηματολόγιο» και εξασφαλίζουν έγγραφα τίτλων ιδιοκτησίας, τα οποία απαιτούν από το δικό μας να τα δεχθεί. Αυτό θα σήμαινε αναγνώριση των κατοχικών αρχών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην Επιτροπή Προσφύγων, ακούστηκε μάλιστα ότι πολλοί προχωρούν σε ψευδείς δηλώσεις, ισχυριζόμενοι ότι τους ανήκουν ακίνητα, χωρίς αυτό να ισχύει.

Υπάρχουν και άλλοι, οι οποίοι διεκδικούν ακίνητα που οι γονείς ή οι παππούδες τους πώλησαν πριν την τουρκική εισβολή , αλλά βρήκαν τίτλους ιδιοκτησίας προτού πωληθούν και τώρα τα διεκδικούν.