Al Jazeera: Καταγγελία από πρωταγωνιστή του βίντεο


Στην αποκάλυψη ότι ένας εκ των πρωταγωνιστών στο περιβόητο ντοκιμαντέρ του Al Jazeera για τη διαδικασία πολιτογραφήσεων στην Κύπρο, προχώρησε σε καταγγελία για παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων, προέβη μιλώντας στην εκπομπή Insider στον Active και στους Σωκράτη Ιωακείμ και Μάριο Ρούσσο, η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοϊζίδου.

Η κα Λοϊζίδου για ευνόητο λόγο δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομα του προσώπου που προέβη στην καταγγελία, αρκέστηκε ωστόσο να πει ότι σύντομα αυτό θα δημοσιοποιηθεί καθώς θα δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της για τη συγκεκριμένη καταγγελία. Δεν θέλησε πάντως παρά τις επίμονες ερωτήσεις που δέχθηκε να δώσει το στίγμα του τι θα περιλαμβάνει η απόφαση που θα εκδώσει.

Για το πόρισμα Γιωρκάτζη ανέφερε πως επιβάλλονται προσεκτικοί χειρισμοί στη δημοσιοποίηση των στοιχείων κάτι το οποίο διαμήνυσε και στο νέο πρόεδρο της Βουλής, τονίζοντας πως δεν έχει διαφοροποιηθεί η θέση που εξέφρασε από το καλοκαίρι για το θέμα.

Τέλος, αναφέρθηκε στις πρόστιμα και τις καταγγελίες που δέχεται σε καθημερινή βάση το γραφείο της σημειώνοντας πως επιβάλλεται η περαιτέρω στελέχωση του ώστε να διεκπεραιώνει τον όγκο εργασιών που έχει.

ΠΗΓΗ:  Insider/Philenews