Ακύρωση εκποίησης πρώτης κατοικίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου Παύλου Ιωάννου μετά από παρέμβαση του ιδίου ακυρώθηκε διαδικασία πλειστηριασμού και εκποίησης κύριας κατοικίας η οποία προγραμματιζόταν εντός των ημερών. 

Ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, με την επιστολή του ευχαριστεί δημόσια τον Γενικό Διευθυντή  και τους Ανώτερους Λειτουργούς της εταιρείας Altamira Ltd, για την συνεργασία καθώς και την αποδοχή του ανθρωπιστικού αυτού αιτήματος που υποβλήθηκε στο γραφείο του Επιτρόπου προς την Altamira για ακύρωση της εκποίησης, 

Όπως αναφέρεται στην δημόσια δήλωση του Επιτρόπου, ο ίδιος ενεπλάκη στην εν λόγω υπόθεση για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους. 

Ειδικότερα, η υπόθεση αφορά μονογονεϊκό, μητέρα τριών θυγατέρων, η οποία αποτάθηκε στο γραφείο του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου μόλις τρείς μέρες πριν την καθορισμένη ημερομηνία εκποίησης. 

Το υπό εκποίηση ακίνητο, είναι κύρια κατοικία στην οποία διαμένουν η μητέρα και τα παιδιά της. Η μητέρα, είναι εγγυήτρια σε δάνειο του πρώην συζύγου της και κατά το ήμιση ιδιοκτήτρια της κατοικίας. Την ίδια στιγμή, αναφέρεται ότι η μητέρα βρίσκεται σε κατάσταση εισοδηματικής ανέχειας. 

Περεταίρω, σημειώνεται ότι η καταρχήν συμφωνία για ακύρωση της διαδικασίας εκποίησης κοινοποιήθηκε στο γραφείο του Επιτρόπου αργά το βράδυ με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν μέλη του προσωπικού του Γραφείου του Επιτρόπου για να εντοπιστεί η ενδιαφερόμενη και να εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη για το ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο και έθεσε ως προϋπόθεση η Altamira για να προχωρήσει στην ακύρωση της διαδικασίας εκποίησης του ενυπόθηκου ακινήτου.

Οι διαδικασίες, ολοκληρώθηκαν μετά από επίσκεψη της ενδιαφερόμενης και εκπροσώπων της Altamira στο Γραφείο του Επιτρόπου, όπου και υπογράφηκε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό ενώπιών του. 

Παράλληλα, ο Επίτροπος, απευθύνει δημόσια έκκληση προς όλους τους ενδιαφερόμενους να αξιοποιήσουν έγκαιρα τις δυνατότητες του θεσμού του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου  ούτος ώστε να μην καθίσταται αναγκαία η παρέμβαση του όταν έχουν ήδη δρομολογηθεί διαδικασίες εκποίησης.

Τέλος, ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, με την ανακοίνωσή του πέραν από τους ιθύνοντες της Altamira, ευχαριστεί όλα τα μέλη του προσωπικού του Γραφείου τα οποία συνεργάστηκαν για την ταχύτατη διευθέτηση της εκκρεμότητας.