ΑΚΕΛ Αμμοχώστου: Άρχισε η ονοματολογία ενόψει βουλευτικών


Τις πρώτες ζυμώσεις έχουν αρχίσει τα κόμματα ενόψει των Βουλευτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν σε λιγότερο από ένα χρόνο. Ήδη έχει αρχίσει η ονοματολογία σε διάφορα ΜΜΕ, σχετικά με τους βουλευτές που θα επαναδιεκδικήσουν, με αυτούς που δεν θα επαναδιεκδικήσουν και αυτούς που θα υποβάλουν υποψηφιότητα για πρώτη φορά.

Αναφορικά με τα ονόματα που ακούγονται για την το ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο - όπως ανέφερε σε προηγούμενο δημοσίευμα η εφημερίδα "Πολίτης" -  να μην επαναδιεκδικήσουν οι Χριστάκης Τζιοβάνης και Σκεύη Κουκουμά στις επερχόμενες Βουλευτικές εκλογές, ενώ επαναδιεκδικεί ο Νίκος Κέττηρος. Ακούγεται έντονα το όνομα του Γιώργου Κουκουμά (γιος της Σκεύης) ο οποίος ρίχθηκε με αξιώσεις στη μάχη των προηγούμενων ευρωεκλογών.

 Στο ΑΚΕΛ φαίνεται πλέον να είναι συνειδητή απόφαση να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια οι επικεφαλής των Επαρχιακών Επιτροπών καθώς ακούγεται έντονα και το όνομα του Χρύσανθου Ζαννέτου. Στο προσκήνιο βρίσκεται και το όνομα του διεθνολόγου Πάμπου Χρυσοστόμου, ο οποίος είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ (υποψήφιος και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση). Για την Αμμόχωστο έχει πέσει στο τραπέζι και το όνομα του Ανδρέα Σιάμαρου, ο οποίος προέρχεται από τον ακαδημαϊκό χώρο, ενώ είχε βρεθεί παλαιότερα στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ Λάρνακας. Αν η Σκεύη Κουκουμά δεν επαναδιεκδικήσει τότε θα υπάρξει αναζήτηση και για γυναικεία παρουσία στο ψηφοδέλτιο Αμμοχώστου, χωρίς να αποκλείεται το άτομο αυτό να είναι εκτός του στενού κύκλου στελεχών του κόμματος.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ιστοσελίδα offsite, ο κατάλογος των υπόλοιπων υποψηφίων - μέχρι στιγμής - είναι:

  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΤΖΗΤΤΟΦΗΣ: Διευθυντής ΛΟΕΛ , τέως Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου, Λυσιώτης
  • ΛΟΥΙΖΑ ΒΕΡΕΣΙΕ: Ψυχίατρος- Διευθύντρια κλινικής νευρολογίας- ψυχιατρικής, θυγατέρα του  ψυχίατρου Κυριάκου Βερεσιέ, Λυσιώτισσα
  • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ: Ανώτερο εταιρικό στέλεχος , δημοτικός σύμβουλος Γερμασόγειας, υιός του πρώην Υπ. Οικονομικών, πρώην βουλευτή, Προέδρου του Γερμανικού ογκολογικού κέντρου,  Κίκη Καζαμία.
  • ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΣΑΛΑΚΟΥ: Νομικός , Συντονίστρια ΠΟΓΟ Αμμοχώστου, δημοτική σύμβουλος

Ο... μαραθώνιος λοιπόν έχει αρχίσει και το Νέα Αμμόχωστος παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει για ό,τι νεότερο.