Akademia


Το Δίπλωμα Ξενοδοχειακής Διοίκησης του Κολεγίου Akademia στην επαρχία Αμμοχώστου, προσφέρει μια σταθερή και έξυπνη επένδυση στο μέλλον του τουρισμού- τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό- εφοδιάζοντας τους σπουδαστές με γνώση και δεξιότητες για να εργαστούν σε αυτόν το ταχεία αναπτυσσόμενο και απαιτητικό επαγγελματικό χώρο με τις υψηλότερες επιδόσεις. Σε συνδυασμό με τη μάθηση στην αίθουσα, οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις δεξιότητες που απέκτησαν στην εργασία τους μέσω της πρακτικής άσκησης και συνάμα να κερδίσουν κάποια χρήματα και μια ανεκτίμητη εμπειρία η οποία θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός δυνατού βιογραφικού.

Οι τομείς πρακτικής άσκησης διαφέρουν και περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα ξενοδοχειακών οργανισμών· οικογενειακές επιχειρήσεις, 5άστερα πολυτελή θέρετρα, boutique, κεντρικές και αγροτουριστικές εγκαταστάσεις συμπληρώνουν την εικόνα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας του νησιού- και της δημοφιλούς Κυπριακής φιλοξενίας!

Χάρη στο προφίλ του διπλώματός μας και των επαφών μας στον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας, οι απόφοιτοί μας είναι έτοιμοι επαγγελματικά να εισέλθουν στο χώρο της εργασίας και των καινούριων πολυτελών ξενοδοχείων, θέρετρων, μαρίνων και τουριστικών υποδομών που θα φέρει η τουριστική άνθιση.

Γιατί να σπουδάσετε Ξενοδοχειακή Διοίκηση στην Κύπρο;

Ενώ ο τουρισμός ανέκαθεν αποτελούσε σημαντικό κομμάτι της οικονομίας για πολλές χώρες, αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της Κυπριακής οικονομίας, με επίκεντρο την ευημερούσα επαρχία της Αμμοχώστου όπου βρίσκεται το Κολέγιο Akademia σε ιδανική τοποθεσία για τη παράδοση των μαθημάτων.

Η βιομηχανία του Τουρισμού επιζητά μια υψηλότερη ποιότητα μορφωμένου και καταρτισμένου προσωπικού, που καθιστά το δίπλωμα Ξενοδοχειακής Διοίκησης ζωτικό για όσους επιθυμούν να εισαχθούν στη βιομηχανία ή να αναπτύξουν περαιτέρω τη σταδιοδρομία τους.


Σκοπός του Προγράμματος

Το Πρόγραμμα στην Ξενοδοχειακή Διοίκηση στοχεύει στο να αναπτύξει εξειδικευμένους επόπτες με δεξιότητες που χρειάζονται στην άμεση πρόσληψη μεσαίων διευθυντικών θέσεων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Επιπλέον, το πρόγραμμα στοχεύει στο να προετοιμάσει τους σπουδαστές να προχωρήσουν στην απόκτηση ανώτερων τίτλων σπουδών στον τομέα της φιλοξενίας ή σε άλλο σχετικό τομέα εάν το επιθυμούν.

Πρόκειται για διετές πρόγραμμα πλήρους φοίτησης που οδηγεί στην απόκτηση του διπλώματος Ξενοδοχειακής Διοίκησης. Κάθε ακαδημαϊκό έτος χωρίζεται σε δύο τετράμηνα: Οκτώβριος με Ιανουάριο και Φεβρουάριος με Μάιο. Μετά το πρώτο ακαδημαϊκό έτος οι σπουδαστές υποχρεούνται να ολοκληρώσουν την πρακτική τους άσκηση από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο.

Στόχοι Προγράμματος

 Το πρόγραμμα στοχεύει στο να:

- Αναπτύξουν οι σπουδαστές ξενοδοχειακές δεξιότητες, γνώση και την απαραίτητη επίγνωση να επιτύχουν τα μέγιστα στο ξενοδοχειακό περιβάλλον.

- Καλλιεργήσουν τη διορατικότητα και την αντίληψη με επίκεντρο τους διαφορετικούς εποπτικούς ρόλους, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της δικτύωσης και της συνεργασίας μεταξύ των τμημάτων.

- Αποκτήσουν οι σπουδαστές έναν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών εθνικού επιπέδου.

- Συμμετάσχουν οι σπουδαστές στη βιωματική μάθηση εφαρμόζοντας τις ξενοδοχειακές τους ικανότητες και γνώσεις.

Προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα

 Προετοιμάζοντας τους φοιτητές να:

- Αναδείξουν ικανότητες που απαιτούνται για επιτυχείς εποπτικούς ρόλους.

- Εξηγήσουν τις λειτουργικές πλευρές και διαδικασίες ενός ξενοδοχείου.

- Εφαρμόσουν τις κατάλληλες δεξιότητες και τεχνικές για να εποπτεύουν αποτελεσματικά και δεοντολογικά το προσωπικό.

- Δημιουργήσουν θετικές πελατειακές εμπειρίες χρησιμοποιώντας τις δεξιότητες και τεχνικές εξυπηρέτησης με επαγγελματισμό.

- Εφαρμόσουν έννοιες που σχετίζονται με τα οικονομικά, τα λογιστικά και τους προϋπολογισμούς όταν εξασκούν τους εποπτικούς τους ρόλους.

 

Εκπαιδευτική διαδικασία

Διαρκεί δύο έτη και περιλαμβάνει ένα συνδυασμό διαλέξεων, συζητήσεων σε μορφή γκρουπ, περιπτωσιολογικές μελέτες, εργασίες, παρουσιάσεις, διαδραστικούς ρόλους σε ζευγάρια και ομαδικές εργασίες. Στο τέλος του πρώτου έτους οι σπουδαστές πραγματοποιούν τετράμηνη πρακτική άσκηση σε ξενοδοχείο.

Το Κολέγιο μεριμνά για την πρακτική άσκηση σε συνεργασία με τοπικά και διεθνή ιδιόκτητα ξενοδοχεία υψηλού επιπέδου ή αλυσίδες ξενοδοχείων. Περισσότερες πληροφορίες για την πρακτική άσκηση παρέχονται στον Οδηγό Πρακτικής Άσκησης που δίνεται στους σπουδαστές.

Δομή Προγράμματος

Για να αποκτηθεί το Δίπλωμα Ξενοδοχειακής Διοίκησης, οι σπουδαστές πρέπει να καλύψουν έναν ορισμένο αριθμό διδακτικών ενοτήτων για να λάβουν τις απαραίτητες πιστωτικές μονάδες. Όλες οι διδακτικές ενότητες χωρίζονται σε δύο έτη σπουδών όπως παρακάτω:

No. Code & Course Name Teaching periods per week ECTS Awarded
  YEAR 1
SEMESTER ONE
Compulsory subjects:
   
1 HOS100 – Introduction to the Hospitality Industry 3 6
2 BUS100 – Business Communication 3 6
3 HIS100 – Hotel Information Systems 3 6
4 HOS101 – Food & Beverage Management 3 6
  Electives:  One of the following two    
5 ENG100 – Professional English 3 6
RUS100 – Russian Language I 3 6
  TOTAL 15  30 ECTS
       
  SEMESTER TWO
Compulsory subjects:
   
6 HOS200 – Front Office Management 3 6
7 ACC100 – Hospitality Accounting 3 6
8 HOS201 – Housekeeping Management 3 6
9 HOS202 – Guest Relations 3 6
10 Summer Internship/Practical Training from June until September - 6
  Electives:  One of the following two    
11 BUS200 – Personal & Professional Development 3 6
RUS200 – Russian Language II 3 6
  TOTAL 15 36 ECTS
       
  YEAR 2
SEMESTER THREE
Compulsory subjects:
   
12 MKT300 – Hospitality Marketing & Sales 3 6
13 HOS300 – Supervision in the Hospitality Industry 3 6
14 ACC300 – Hotel Revenue Management 3 6
15 BUS300 - Entrepreneurship 3 6
  Electives:  One of the following two    
16 HOS301 – Special Interest Tourism 3 6
GER300 – German language I 3 6
  TOTAL 15 30 ECTS
       
  SEMESTER FOUR
Compulsory subjects:
   
17 HOS400 – Food and Beverage Cost Control 3 6
18 MGT401 – Organisational Behaviour for the Hospitality Industry 3 6
19 HOS401 – Event Management 3 6
  Electives:  One of the following two    
20 BUS401 - Consumer Behaviour 3 6
GER400 – German Language II 3 6
  TOTAL 12 24 ECTS
  PROGRAMME TOTAL CREDITS   120 ECTS

 

Ευκαιρίες Εξέλιξης

Ο τίτλος σπουδών παρέχει τη δυνατότητα απασχόλησης στις παρακάτω θέσεις εργασίας ως επόπτης στα αντίστοιχα τμήματα: Front Office, Hotel Operations, Food and Beverage, Housekeeping, Revenue and Sales and Guest Relations.

Το δίπλωμα προσφέρει τη δυνατότητα για περαιτέρω συνέχιση των σπουδών σε αξιόλογα ιδρύματα της Ελβετίας, της Αγγλίας και της Αμερικής.

Το Κολέγιο και Πρόγραμμα είναι αξιολογημένα από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κύπρου (CYQAA/DIPAE). Επιπλέον, το πρόγραμμα είναι εγγεγραμμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου ώστε να επωφελούνται οι σπουδαστές μας τη δυνατότητα αίτησης για κρατική χορηγία.

Για να κάνετε Αίτηση πατήστε εδώ:


Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε ότι το Κολέγιο Akademia και το πρόγραμμά του στη Ξενοδοχειακή Διοίκηση έχουν αξιολογηθεί και διαπιστευθεί από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κύπρου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πιστοποίηση και Αναγνώριση πατήστε εδώ

Τίτλος σπουδών

Δίπλωμα

Διάρκεια

2 έτη (4 ακαδημαϊκά τετράμηνα: Φεβρουάριος- Μάιος & Οκτώβριος- Ιανουάριος)

Δίδακτρα

1850 € ανά ακαδημαϊκό τετράμηνο (δυνατότητα μηνιαίων δόσεων)