Αίθριος ο καιρός με αυξημένες νεφώσεις. Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ θερμή αέρια μάζα αναμένεται από τη Δευτέρα.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται αυξηµένες κυρίως ψηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί µεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως θαλάσσιοι, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 26 στα δυτικά και βόρεια παράλια, και γύρω στους 25 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Τις αυγινές κυρίως ώρες πιθανό τοπικά να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς, 2 µε 3 Μποφόρ, και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό και στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 15 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη ∆ευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα εµφανίζονται αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Την Τετάρτη, δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη στην ατµόσφαιρα, κυρίως από το απόγευµα και µετά.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο τη ∆ευτέρα, για να κυµανθεί πάνω από τους κλιµατικούς µέσους όρους, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη αναµένεται περαιτέρω αισθητή άνοδος της θερµοκρασίας.