ΑΗΚ: Αναθεωρημένες χρεώσεις από 1η Μαϊου



Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, μετά από έγκριση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), απόφασή της με Αρ. 81/2019,  ανακοινώνει την αναθεώρηση της χρέωσης για τις Υποχρεώσεις Δημόσιας Ωφέλειας (ΥΔΩ) από €0,00083/kWh σε €0,00071/kWh από την 1η Μαΐου 2019.

Σε ανακοίνωσή της, η ΑΗΚ αναφέρει ότι, συγκεκριμένα, η αναθεωρημένη χρέωση Υ.Δ.Ω. θα εφαρμοστεί στους λογαριασμούς των καταναλωτών με μηνιαία καταμέτρηση, των οποίων οι ενδείξεις των μετρητών θα αρχίσουν να καταγράφονται από το τέλος του μηνός Μαΐου 2019 και των καταναλωτών με διμηνιαία καταμέτρηση, των οποίων οι ενδείξεις των μετρητών θα αρχίσουν να καταγράφονται από την 1η Μαΐου 2019.

Η χρέωση για Υ.Δ.Ω. εφαρμόζεται με βάση τη σχετική Νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία ο αρμόδιος Υπουργός Ενέργειας εξάσκησε το δικαίωμα, που του παρέχεται, να ζητήσει από τη ΡΑΕΚ να επιβάλει στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας μειωμένη τιμή χρέωσης ανά καταναλωθείσα μονάδα, σε συγκεκριμένες κατηγορίες ευάλωτων καταναλωτών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ