Αγρότες Αμμόχωστος: "Αποζημιώσεις άμεσα"!

 Σε αναμονή βρίσκονται οι αγρότες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, για την επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Γεωργίας Κώστα Καδή, ώστε ζητήσουν αποζημιώσεις από τις καταστροφές που προκάλεσε η χαλαζόπτωση τα ξημερώματα της Πέμπτης. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Γραμματέας του Παναγροτικού συνδέσμου Τάσος Γιαπάνης, ανέφερε πως ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, αύριο θα επιθεωρήσει τις ολοκληρωτικές, όπως τις χαρακτήρισε, καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών.  «Η χαλαζόπτωση» εξήγησε ο κ. Γιαπάνης, «ήρθε σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τους παραγωγούς. Σε μερικές εβδομάδες θα ξεκινούσαν την εκρίζωση και θα έβλεπαν του κόπους τους να αποφέρουν καρπούς.» «Τώρα» ανέφερε «η παραγωγή έχει καταστραφεί και στους αγρότες απέμειναν μόνο τα έξοδα».  

Τόνισε επίσης πως ο παγετός και η πολυομβρία ήταν επίσης σοβαρά πλήγματα για τις καλλιέργειες, σε μια χρονιά που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού η τιμή της πατάτας ήταν σχετικά ψηλή. "Ήταν η καλύτερη ευκαιρία για τους πατατοπαραγωγούς η φετινή ώστε να καταφέρουν να ορθοποδήσουν" είπε ο κ. Γιαπάνης. "Ωστόσο, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, έφεραν την απόλυτη καταστροφή στις πατάτες και στα φθαρτά της επαρχίας" "Άμεσες αποζημιώσεις" ανέφερε, "Είναι η αξίωση των αγροτών και των παραγωγών." «Αν δεν δοθούν άμεσες βοήθειες προς τους πληγέντες παραγωγούς δεν θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν το επάγγελμά τους», δήλωσε, ενώ τόνισε πως η οικονομική τους κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη".