Αγ.Νάπα: Παραλίγο τραγωδία με 6χρονο κοριτσάκι- Άλλες 2 διασώσεις

Έγκαιρη και σωτήρια ήταν επέμβαση των μελών της ναυαγοσωστικής ομάδας του Δήμου Αγίας Νάπας το περασμένο Σαββατοκύριακο.

 

Χάρη στην άμεση επέμβαση των ναυαγοσωστών του Δήμου Αγίας Νάπας κατέστη δυνατή η διάσωση τριών ατόμων που κινδύνευαν από πνιγμό σε παραλίες της Αγίας Νάπας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι υπεύθυνοι ναυαγοσώστες, παρά τις αναμφίβολα ασφαλείς παραλίες της Αγίας Νάπας, τις τελευταίες ημέρες, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής, οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή αλλά και η απειρία πολλών λουομένων έχουν ως αποτέλεσμα να σημειώνονται διάφορα περιστατικά, τα οποία παρ' όλα αυτά χάρη στην ετοιμότητά τους, αντιμετωπίζονται χωρίς δυσάρεστη κατάληξη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, γύρω στις 15:10 το απόγευμα της Κυριακής (29/7), κοριτσάκι ηλικίας 6 ετών, παρασύρθηκε από το δυνατό ρεύμα που επικρατούσε στην περιοχή. Παρ' όλα αυτά οι ναυαγοσώστες του Δήμου, οι οποίοι βρίσκονταν σε επιφυλακή, το εντόπισαν και το βοήθησαν να εξέλθει στη στεριά.

Σε ένα άλλο περιστατικό, στην παραλία Νησί, Γαλλίδα ηλικίας 45 ετών, παρασύρθηκε από το δυνατό ρεύμα. Κάλεσε σε βοήθεια και οι ναυαγοσώστες επενέβησαν άμεσα και τη μετέφεραν με ασφάλεια στη στεριά.

Τέλος, στις 14:50 το μεσημέρι της Κυριακής, τουρίστας από τη Σουηδία, ηλικίας 25 ετών καθώς βρισκόταν με την οικογένειά του εντός του νερού έχασε τις αισθήσεις του, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εξαιτίας προβλήματος υγείας. Άτομα που ήταν μαζί του κάλεσαν βοήθεια, επενέβησαν μέλη της ναυαγοσωστικής ομάδας του Δήμου Αγίας Νάπας με τη βοήθεια των οποίων μεταφέρθηκε στη στεριά όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ακολούθως κλήθηκε ασθενοφόρο με το οποίο διακομίστηκε σε νοσοκομείο με την κατάσταση της υγείας του να μην εμπνέει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οποιαδήποτε ανησυχία.



Πηγή: sigmalive.com