Αγ.Νάπα: Διάσωση εν μέσω τρικυμίας - Παραλίγο τραγωδία (PICS)

Παραλίγο δεύτερη τραγωδία σε παραλία της Αγίας Νάπας χθες και ενώ ήταν ενεργοποιημένος κόκκινος συναγερμός λόγω τρικυμίας.

Όπως δημοσιεύει ο Επαρχιακός Ναυαγοσωστικός Όμιλος Ευαγόρας, «χθες, 6 Σεπτεμβρίου, στην παραλία Grecian Beach είχαμε δύο περιστατικά παραλίγο πνιγμού, το ένα πριν το μεσημέρι και το 2ο το απόγευμα, η ώρα 5:30, μισή ώρα πριν σχολάσουμε.

Είδαμε κάποιο άτομο να ζητά βοήθεια περίπου 80 μέτρα από την ξηρά και αμέσως πήραμε τα πέδιλά μας με τον συνάδελφο Χαράλαμπο Ηρακλέους και τρέξαμε για διάσωση. Όταν περισυλλέξαμε το άτομο, ήταν εξαντλημένο, το βάλαμε πάνω στο σωστικό μέσο και στην προσπάθειά μας να το μεταφέρουμε στην ξηρά λιποθύμησε, έτσι η διάσωσή μας έγινε ακόμα πιο δύσκολη, γιατί υπήρχε μεγάλη τρικυμία και δυνατά ρεύματα.

Όταν τον μεταφέραμε στην ξηρά, τον βάλαμε σε θέση ανάνηψης, όπου και έκανε εμετό αρκετό νερό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους, που στο κάλεσμά τους από τον ασύρματο, έσπευσαν άμεσα και μας βοήθησαν να του προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες. Το ασθενοφόρο ήρθε σε πολύ λίγο χρόνο, όπου και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Δυστυχώς, οι τουρίστες για άλλη μία φορά παρέβλεψαν τις Κόκκινες σημαίες, οι οποίες γράφουν dangerous for swimming. Ο νεαρός τουρίστας ήταν Ρώσος, ηλικίας περίπου 20 με 25 ετών».