ΑγίαΝάπα: Έρχονται Κύπρο και ψάχνουν απαντήσεις για τον θάνατο του γιου τους

Mε την ελπίδα ότι θα βρουν απαντήσεις για τον θάνατο του γιου τους, που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στη Αγία Νάπα το 2016, φτάνουν στην Κύπρο από τη Βρετανία οι γονείς του. Σύμφωνα με το BBC, οι γονείς Martyn και Helen Low αναζητούν απαντήσεις για τη δολοφονία του υιού τους George Low, 22 ετών, από το Dartford στο Kent.

Μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει διωχθεί για τη δολοφονία, αν και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για δύο άνδρες.

«Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι ο George μαχαιρώθηκε και πέθανε από αυτούς τους τραυματισμούς», δήλωσε η μητέρα, προσθέτοντας «Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες, αλλά νομίζω ότι πρέπει να τους ακούσουμε να μας βοηθήσουν».

«Έχουν πει ότι θα υπάρξουν κάποιες εικόνες, οπότε θα είναι πολύ δύσκολο».

Ο πατέρας δήλωσε «Είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε για να είμαστε εκεί για τον γιο μας».

Σύμφωνα με το BBC, oι δικηγόροι έχουν πει στην οικογένεια ότι η έρευνα είναι ένα προκαταρκτικό βήμα.

Μια εκπρόσωπος δήλωσε: «Αυτή θα είναι μια έρευνα για το ποια είναι η αιτία θανάτου, δεν θα καθορίσει ποιος ήταν υπαίτιος, αλλά μπορεί να υπάρχουν μερικές ερωτήσεις για τους μάρτυρες ως προς το ποιος ήταν υπεύθυνος».

Μετά τη δολοφονία, η αστυνομία της Κύπρου εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τον Μεχμέτ Ακπίναρ, 22 ετών, και τον Βούλγαρο Σαλί Αχμέτ, 42 ετών. Οι τουρκοκυπριακές «αρχές» στα κατεχόμενα αρνήθηκαν να τους παραδώσουν στην Κυπριακή Δημοκρατία και έχει επιτραπεί και στους δύο άνδρες να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Στα κατεχόμενα δεν ισχύουν νομικές πρόνοιες για έκδοση σε άλλες χώρες εκτός από την Τουρκία.

Πηγή: Sigmalive