Αγία Νάπα/Πρωταράς: Έλεγχοι, καταγγελίες και συλλήψεις - Διαβάστε αναλυτικά

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου «στα πλαίσια εφαρμογής σχεδίου ενεργείας της ΑΔΕ Αμμοχώστου στις τουριστικές περιοχές Πρωταρά και Αγίας Νάπας, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις με την συμμετοχή μελών των αστυνομικών σταθμών Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας αλλά και μελών του ΟΠΕ, ΤΑΕ, Τροχαίας Αμμοχώστου, Υ.ΚΑ.Ν Αμμοχώστου, Υ.Α&Μ Αμμοχώστου καθώς και μελών της Μ.Μ.Α.Δ. Στόχος του σχεδίου είναι η αποτελεσματικότερη πρόληψη και πάταξη του εγκλήματος και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και προστασίας των πολιτών».


Πρόσθεσε ότι «κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι σε 74 υποστατικά και σε 85 πρόσωπα. Επίσης έγιναν 148 τροχαίες καταγγελίες ενώ διενεργήθηκαν 49 έλεγχοι αλκοτέστ από τους οποίους προέκυψαν 5 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης».

Επίσης «στο πλαίσιο των ελέγχων της αστυνομίας για πάταξη της παράνομης απασχόλησης και εργοδότησης αλλά και της παράνομης παραμονής, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν σε 4 συλλήψεις υπηκόων τρίτων χωρών οι οποίοι εντοπίστηκαν να διαμένουν παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας ενώ συνελήφθη ένας αλλοδαπός αιτητής πολιτικού ασύλου ο οποίος εργαζόταν χωρίς την σχετική άδεια» ενώ ο εργοδότης του κατηγορήθηκε γραπτώς για να κληθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδούλου, ένας αιτητής πολιτικού ασύλου, ηλικίας 34 ετών, συνελήφθη για υπόθεση παράνομης κατοχής και χρήσης ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β ενώ διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις 10/11/22. Συγκεκριμένα, συνέχισε, γύρω στις 17.55 το απόγευμα της 26ης Μαΐου, ο 34χρονος συνελήφθη στην Αγία Νάπα από μέλη της ΥΚΑΝ Αμμοχώστου, αφού στην κατοχή του εντοπίστηκε καφέ συμπαγής ουσία - ρητίνη κάνναβης, βάρους 0,2 γραμμαρίων, όπως είπε.

Εξάλλου, σε εκστρατεία του ΟΠΕ Αμμοχώστου για το κάπνισμα, «μέλη του Ουλαμού μετέβησαν σε διάφορα νυκτερινά κέντρα αναψυχής στην Αγία Νάπα και Πρωταρά, όπου εντός των υποστατικών εντοπίστηκαν διάφορα πρόσωπα τα οποία κάπνιζαν και παραβίαζαν τη σχετική νομοθεσία με αποτέλεσμα την εξώδικη καταγγελία τους. Συγκεκριμένα διενεργήθηκαν 11 εξώδικες καταγγελίες».

Επίσης «διενεργήθηκαν από μέλη του ΟΠΕ Αμμοχώστου και του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου 9 καταγγελίες νυκτερινών κέντρων αναψυχής για παραβίαση του Περί κέντρων αναψυχής νόμου και του Περί κέντρων αναψυχής (άδειες εκπομπής ήχου) Νόμος».

Ο κ. Θεοδούλου σημείωσε ακόμα ότι «οι συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου».

Πηγή: ΚΥΠΕ