Αγία Νάπα: Τι λένε οι πρώτοι τουρίστες που έφτασαν στην περιοχή


Δειλά δειλά το τουριστικό θέρετρο αρχίζει να υποδέχεται τις πρώτες ροές τουριστών. 


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Της Κατερίνας Ιωάννου απο τον ALPHA


Για τους ξενοδόχους της περιοχής όμως η εικόνα παραμένει κακή, ενώ εκφράζουν απογοήτευση για ένα επιπλέον λόγο.

Για τις μαζικές ακυρώσεις Βρετανών τα τελευταία 24ωρα, λόγω της υποχρέωσης τους, να υποβληθούν σε τεστ. Κρατήσεις που αφορούν την καρδιά της περιόδου, τους μήνες δηλαδή Ιούλιο και Αύγουστο.

Δόξια Μουτσουρη Μαου, Διευθύντρια Ξενοδοχείων

«Τουλάχιστον αυτή την βδομάδα και μόνο είχαμε γύρω στις 500 ακυρώσεις… Ακυρώνουν λόγω του ότι πρέπει να κάνουν το τεστ. Είναι σίγουρα πιο ασφαλές να έρθουν με το τεστ αλλά όταν ένας ξέρει ότι το τεστ στοιχίζει τόσα πολλά, δεν θα επιλέξει να έρθει στην Κύπρο. Είναι η χειρότερη χρονιά».

Για το τεστ

Οι εικόνες στην κωμόπολη, ενδεικτικές. Ηρεμία στα ξενοδοχειακά καταλύματα, υπεύθυνοι γκρουπ και ταξιδιωτικοί πράκτορες στα ακουστικά, για να σώσουν την χρονιά,  έστω και την τελευταία στιγμή. Με τους ξενοδόχους να εκπέμπουν sos εάν συνεχίσουν οι σχεδόν μηδενικές κρατήσεις στα ξενοδοχεία. Αφού πέρυσι η πληρότητα άγγιζε κόκκινο.

Δόξια Μουτσουρη Μαου, Διευθύντρια Ξενοδοχείων

«Παρακαλούμε την Κυβέρνηση, πραγματικά παρακαλούμε να προχωρήσει στο άνοιγμα των χωρών, τρίτες χώρες, εκτός Ευρώπης που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός τουριστών. Έστω να τις κατατάξει σε κατηγορίες.. 105% πληρότητα πέρσι. Φέτος δυστυχώς έχουμε 4 από τα 120 δωμάτια μόνο σε αυτό το ξενοδοχείο, αφού τα άλλα δύο παραμένουν κλειστά.

Πέρυσι τέτοιο καιρό δεν υπήρχε ελεύθερος χώρος στην πισίνα λόγω των τουριστών. Φέτος η κατάσταση που επικρατεί είναι εντελώς διαφορετική.

Πρώτοι τουρίστες

Παρά την..υπερβολική ησυχία στο θέρετρο, οι πρώτοι τουρίστες, τους οποίους συνάντησε στην περιοχή η κάμερα του Alpha, δηλώνουν ενθουσιασμένοι.

«Είμαι από Ουγγαρία. Ήρθα από Αγία Νάπα για διακοπές. Ο λόγος που επέλεξα την Αγία Νάπα είναι γιατί έχει ωραίες παραλίες, νυχτερινή ζωή και ωραία ατμόσφαιρα. Υπάρχουν λίγοι τουρίστες σε σχέση με πέρυσι που ήμουν εδώ ξανά».

«Ο λόγος που επέλεξε την Αγία Νάπα είναι γιατί είναι παραθαλάσσιο μέρος και είναι ωραίος προορισμός. Έχω προσέξει ότι είναι λίγοι οι τουρίστες, ωστόσο περνώ ωραία».

«Επέλεξα την Αγία Νάπα γιατί είναι πολύ δημοφιλής. Αισθάνομαι ασφαλής στο νησί γιατί δεν είχαμε πολλά κρούσματα».

«Κάναμε μεγάλο ταξίδι σε ολόκληρη την Κύπρο και είδαμε ότι η Αγία Νάπα μαζεύει τον πιο πολύ κόσμο. Μας αρέσει η Αγία Νάπα λόγω της παραλίας Νήσι Μπιτς».

«Μου αρέσει η Αγία Νάπα είναι πολύ όμορφο μέρος».

Ενώ μείζον πρόβλημα είναι και η ανεργία στην περιοχή αφού αρκετοί εποχιακοί υπάλληλοι έχουν μείνει εκτός δουλειάς.