Αγία Νάπα: Τελέστηκαν τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού «Αγαλμα Ποδοσφαίρου -Κάστρος»


Τελέστηκαν τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού «Αγαλμα Ποδοσφαίρου -Κάστρος» το οποίο κοσμεί πλέον τον κυκλοφοριακό κόμβο στην είσοδο της Αγίας Νάπας. 

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή (09 Σεπτεμβρίου) το απόγευμα από τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Χρίστο Ζαννέττου και τον Πρόεδρο της ΚΟΠ κ. Γιώργο Κούμα τα αποκαλυπτήρια του εντυπωσιακού γλυπτού «΄Αγαλμα Ποδοσφαίρου-Κάστρος», το οποίο φιλοτέχνησε ο γνωστός Κύπριος Καλλιτέχνης κ. Πανίκκος Σπανός.


Το γλυπτό  ύψους 2μ, είναι καμωμένο από ανοξείδωτο χάλυβα και έγινε με τη  συνεργασία του Δήμου Αγίας Νάπας και της ΚΟΠ με αφορμή της διεξαγωγής της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων της UEFA K-17 το 2024 στην Κύπρο.

Όπως ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Χρίστος Ζαννέττου, το γλυπτό  είναι αφιερωμένο στο ποδόσφαιρο και συνταυτίζεται με τον αείμνηστο δημότη της Αγίας Νάπας Γεώργιο Κατσούρη Κάστρο - ένας από τους κορυφαίους και πιο προικισμένους Κύπριους ποδοσφαιριστές - για τη μεγάλη προσφορά του στο ποδόσφαιρο είτε ως ποδοσφαιριστής ή ως προπονητής αλλά και σε όλους όσους διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Αγίας Νάπας και της ευρύτερης περιοχής της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι ο Δήμος Αγίας Νάπας θα συνεχίσει να στηρίζει  με μικρά αλλά και μεγάλα έργα τον τομέα του αθλητισμού, θα αναβαθμίζει, θα τιμά και θα αναδεικνύει την ιστορία του γιατί όπως σημείωσε ο Πολιτισμός είναι στις προτεραιότητές του.

Στο δικό του χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΚΟΠ κ. Γιώργος Κούμας αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και στην προσφορά του αείμνηστου Γεωργίου Κατσούρη (Κάστρο) τονίζοντας ότι με φάρο τον Κάστρο σφραγίζεται η συνεργασία της ΚΟΠ με τον Δήμο Αγίας Νάπας. 

Ανέφερε επίσης ότι με την εκδήλωση αυτή αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη διοργάνωση που έχει αναλάβει η ΚΟΠ και η χώρας μας, την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων της UEFA K-17 το 2024, η οποία αποτελεί όπως είπε ορόσημο για την Ομοσπονδία, την περιοχή της Ελεύθερης Αμμοχώστου για την Κύπρο γενικότερα και θα αποτελεί επίσης σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές. «Δημιουργεί σε όλους μας επιπλέον κίνητρα για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το καλό του Κυπριακού ποδοσφαίρου, για το καλό των παιδιών μας» σημείωσε ο κ. Κούμας.

Μετά τους χαιρετισμούς και λίγο πριν τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού έγιναν από τον κ. Ζαννέττου οι απονομές πλακετών και ενθυμίων προς τον Πρόεδρο της ΚΟΠ, την ΚΟΠ και προς την οικογένεια του εκλιπόντος, η οποία με τη σειρά της απένειμε αναμνηστικές ευχαριστήριες πλακέτες προς τον Δήμαρχο κ. Χρίστο Ζαννέττου και στον Πρόεδρο της ΚΟΠ κ. Γιώργο Κούμα. Η εκδήλωση διανθιζόταν με καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο επιμελήθηκαν και παρουσίασαν η Μαριάννα Χατζηχρίστου (τραγούδι) και η Μάρα Φιλίππου (πιάνο).

Μετά τη λήξη της τελετής των αποκαλυπτηρίων διεξήχθησαν στο Δημοτικό Στάδιο ποδοσφαιρικοί αγώνες Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) και ποδοσφαιριστών από τα Grass Roots της ΚΟΠ.  Σε όλους τους ποδοσφαιριστές δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια από τον Δήμαρχο κ. Χρίστο Ζαννέττου και τον Πρόεδρο της ΚΟΠ κ. Γιώργο Κούμα.