Αγία Νάπα: «Συγκρατημένοι και φοβισμένοι οι μικροί μαθητές»


Περιορισμένη ήταν σήμερα η επιστροφή των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Νάπας «Αντώνη Τσόκκου», ύστερα από τον αναγκαστικό περιορισμό τους στο σπίτι, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας.

Αγωνία και φόβος στα μάτια των μαθητών

Ο Δήμος αναφέρει στην ανακοίνωση ότι «ο Διευθυντής του Σχολείου Γιώργος Κωνσταντίνου είπε πως «οι μαθητές ήταν πολύ συγκρατημένοι με την αγωνία και το φόβο να ζωγραφίζεται στα πρόσωπα τους, αφού φαίνεται ότι έχουν επηρεαστεί από το διάστημα της καραντίνας που πέρασαν στο σπίτι αλλά και από τις ανησυχίες των γονέων τους εάν θα έπρεπε να πάνε τα παιδιά στο σχολείο ή όχι. Το ποσοστό φοίτησης σήμερα ήταν 63.2%, σχετικά χαμηλό, κάτι που δείχνει και την ανησυχία των γονιών».

Πιστά τηρείται το πρωτόκολλο του Υπουργείου

Πρόσθεσε ότι «τηρείται κατά γράμμα το πρωτόκολλο που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας» και εξήγησε ότι «οι εκπαιδευτικοί παραλαμβάνουν τα παιδιά στην είσοδο του σχολείου και δεν επιτρέπεται στους γονείς να εισέλθουν στο χώρο.

Ακολούθως οι μαθητές προχωρούν στις τάξεις τους αφού πρώτα πλύνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό και παραμένουν με τον εκπαιδευτικό, με τον οποίο έχουν μάθημα μέχρι το διάλειμμα».

Έμφαση στην εκπαίδευση των παιδιών στα νέα μέτρα

Ανέφερε ακόμα ότι «επειδή το σχολείο είναι μεγάλο έχει χωριστεί σε δύο ομάδες με κυλιόμενα διαλείμματα, δηλαδή η Α΄, Β΄ Γ΄ τάξη έχει ξεχωριστό διάλειμμα από την Δ΄, Ε΄ ΣΤ΄ τάξη.

Τις πρώτες δύο μέρες θα δοθεί έμφαση στην τήρηση του πρωτοκόλλου και τα παιδιά θα εκπαιδευτούν πώς να πλένουν τα χέρια τους και μετά να πηγαίνουν φαγητό, για το οποίο έχει καθοριστεί συγκεκριμένος χώρος για το κάθε Τμήμα, που δεν θα εναλλάσσεται».


Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου «σύμφωνα με το πρωτόκολλο, το σκεπτικό είναι να μην αναμειγνύονται οι μαθητές μεταξύ τους και να μην έρχονται σε επαφή με τα άλλα παιδιά, κάτι που είναι μεν αναγκαίο, ωστόσο τα στερεί από τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τους φίλους τους και να παίξουν.

Ακόμα οι μαθητές δικαιούνται να παίξουν μόνο με προσωπικά τους αντικείμενα, τα οποία δεν θα χρησιμοποιεί κανείς άλλος και απαγορεύονται τα ομαδικά παιγνίδια».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου χαρακτήρισε «δύσκολη» την κατάσταση και σημείωσε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για να ελαφρύνει το κλίμα, ενώ «με την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία, θα δοθεί έμφαση στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και θα διδαχθούν τα παιδιά από τους δασκάλους πώς να χρησιμοποιούν την τεχνολογία».  

Οσον αφορά την ύλη του σχολείου ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως «αυτή συνεχίζεται από εκεί που έμειναν τα παιδιά πριν την πανδημία του κορωνοϊού. Η ύλη που πιθανόν να χάθηκε θα καλυφθεί με τη νέα χρονιά».

ΜΗΠΩΣ ΨΑΧΝΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ; ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ!

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ή ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 70000137