Αγία Νάπα: Στο Ανώτατο η σύρραξη σε νυχτερινό κέντρο


Γυαλιά – καρφιά έγινε νυχτερινό κέντρο στην Αγία Νάπα όπου Κύπριοι σερβιτόροι και ένας σωματοφύλακας επιτέθηκαν, σύμφωνα με τις καταγγελίες, σε αλλοδαπούς που διασκέδαζαν στο υποστατικό.

Η αιτία της σύρραξης ήταν απλώς ότι ένας από τους αλλοδαπούς στάθηκε πάνω σε έναν καναπέ και το γκαρσόνι του θύμωσε. Δεύτερος αλλοδαπός κατευθύνθηκε στον διευθυντή και εξέφρασε παράπονο, ενώ αξίωσε από τον διευθυντή να αναγκάσει τον εργοδοτούμενό του να ζητήσει συγγνώμη από τον αλλοδαπό που βγήκε πάνω στον καναπέ.
Ο διευθυντής ρώτησε  ποιο ήταν το γκαρσόνι το οποίο θύμωσε στον θαμώνα. Ο διαμαρτυρόμενος του έδειξε με το χέρι τον σερβιτόρο, ο οποίος τον πλησίασε και τον κτύπησε στο χέρι, ενώ παράλληλα τον έσπρωξε.

Ο πρώτος ανταπέδωσε το σπρώξιμο, αλλά εκείνη τη στιγμή επενέβη ο σωματοφύλακας, που, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, έριξε τον αλλοδαπό στο έδαφος και άρχισε να τον κλοτσά. Ένας από την παρέα του τον απομάκρυνε. Ένα άλλο μέλος της παρέας κτυπήθηκε στη μύτη και αιμορραγούσε. Στο μεταξύ, άλλο γκαρσόνι κτύπησε τον διαμαρτυρόμενο με ρόπαλο στην πλάτη και στο κεφάλι. Το επεισόδιο διαδραματίστηκε το 2016, και τόσο ο διευθυντής του κέντρου όσο και τρία γκαρσόνια καθώς και ο σωματοφύλακας, κατηγορήθηκαν για επιθέσεις και πραγματικές σωματικές βλάβες. Στον διευθυντή, τον σωματοφύλακα και σε δύο γκαρσόνια επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ στον καθένα και στο τρίτο γκαρσόνι φυλάκιση τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή.
Στο μεταξύ οι κατηγορούμενοι άσκησαν εφέσεις εναντίον της καταδίκης τους, ενώ εφέσεις καταχώρισε και η Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι οι ποινές ήταν έκδηλα ανεπαρκείς. Το Εφετείο, με σύνθεση τους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρωνα Νικολάτο (πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου) Αντώνη Λιάτσο και Τεύκρο Οικονόμου, δέχθηκε τις εφέσεις της Δημοκρατίας και διέταξε:

  • Την επανεκδίκαση της υπόθεσης του σερβιτόρου που εκτόξευσε χημικό αέριο εναντίον των παραπονουμένων. Στην κατηγορία αυτή το πρωτόδικο δικαστήριο τον αθώωσε, γιατί δεν παρουσιάστηκε στη δίκη η συγκεκριμένη συσκευή.
  • Την αθώωση του διευθυντή του νυχτερινού κέντρου γιατί δεν θεωρήθηκε συναυτουργός, αφού δεν έλαβε μέρος στη συμπλοκή.
  • Την καταδίκη του σωματοφύλακα για βάναυση συμπεριφορά εναντίον συνανθρώπου του, τον οποίο ταπείνωσε και εξευτέλισε, σε φυλάκιση τριών μηνών με τριετή αναστολή και σε 2.000 ευρώ πρόστιμο.
  • Το Ανώτατο δεν επενέβη στις ποινές προστίμου ύψους 2.000 ευρώ για τους υπόλοιπους δύο κατηγορούμενους.