Αγία Νάπα: Στις 7 το βράδυ της Κυριακής το αποτέλεσμα των εκλογών


Στην τελική ευθεία για την κάλπη μπήκε η Αγία Νάπα. Περισσότεροι από τρεις χιλιάδες ψηφοφόροι καλούνται αύριο να αναδείξουν τον νέο δήμαρχο του τουριστικού δήμου.

Δύο είναι οι υποψήφιοι που διεκδικούν τη δημαρχεία: Ο αντιδήμαρχος Χρίστος Ζαννέτου και η δημοτική σύμβουλος Αιμιλία Ευαγγέλου Ξύδια.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Έπαρχος Αμμοχώστου και Έφορος εκλογής Γιώργος Χρυσαφίνης ανέφερε πως οι ώρες ψηφοφορίας για την αυριανή αναπληρωματική εκλογική διαδικασία είναι από τις 7:00π.μ. μέχρι τις 6:00μ.μ., με διάλειμμα από τις 12:00μ. μέχρι τη 1:00μ.μ.

«Αναμένουμε, είπε, επειδή αφορά μια συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία ότι γύρω στις 7:00 μ.μ θα έχουμε και το αποτέλεσμα. Η ανακήρυξη έχει οριστεί να γίνει γύρω στις 08:15 μ.μ στο Δημαρχείο Αγίας Νάπας».
Δικαίωμα συμμετοχής στην αναπληρωματική εκλογή έχουν 3334 εκλογείς, εκ των οποίων 2687 είναι Κύπριοι και 647 είναι Κοινοτικοί, οι οποίοι θα κατανεμηθούν σε 4 εκλογικά κέντρα.

«Οι εκλογείς, εξήγησε ο κ. Χρυσαφίνης, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα θα πρέπει να έχουν μαζί τους το εκλογικό τους βιβλιάριο ή το δελτίο ταυτότητάς τους ή και το έγγραφο που χρησιμοποίησαν για την εγγραφή τους, προκειμένου για Κοινοτικούς εκλογείς», είπε.

Για διευκόλυνσή τους οι Κοινοτικοί εκλογείς προτρέπονται να έχουν μαζί τους την Βεβαίωση Εγγραφής Πολίτη της Ένωσης (MEU1) ή το Πιστοποιητικό Εγγραφής Αλλοδαπού.

Κάλεσε τον κόσμο της Αγίας Νάπας να προσέλθει στις κάλπες, και του ίδιους τους υποψηφίους να πείσουν τους δικούς τους ψηφοφόρος να ασκήσουν το δικαίωμά τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ