Αγία Νάπα: Στέγαστρο και αλλαγή πατώματος στο Νηπιαγωγείο

Ο Δήμος Αγίας Νάπας, κατασκεύασε στέγαστρο, και άλλαξε το πάτωμα, του Δημοτικού Νηπιαγωγείου Αγίας Νάπας, υλοποιώντας τις προτάσεις του Συνδέσμου Γονέων. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 50.000 ευρώ. Πρόκειται για το πρώτο έργο «συμμετοχικού προϋπολογισμού» που υλοποιείται στο Δήμο Αγίας Νάπας μετά τη λήψη της σχετικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «η πρόταση για τον συμμετοχικό προϋπολογισμό ήρθε έπειτα και από την απόφαση της Κυβέρνησης να αποπληρώνει τα εγγυημένα από αυτήν δάνεια των Δήμων». Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει να επιστρέψει τα χρήματα αυτά στους Δημότες «με την μορφή έργων και με τη δική τους συμμετοχή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος ανέφερε σε δηλώσεις του: «Ο συμμετοχικός προϋπολογισμός της Αγίας Νάπας, ο πρώτος που έχει εφαρμοστεί στην Κύπρο, δίδει το δικαίωμα σε δημότες και οργανωμένα σύνολα να υποβάλουν προτάσεις και με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά να συμμετέχουν στην διαδικασία επιλογής των έργων. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 250.000 ευρώ, με μέγιστο ποσό ανά πρόταση τις €50.000».

Σύντομα προκηρύσσονται προσφορές για άλλες 2 προτάσεις οργανωμένων συνόλων, του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού σχολείου Αγίας Νάπας και του Επαρχιακού Συνδέσμου Ξενοδόχων ανέφερε ο κ. Καρούσος.

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας ανέφερε επίσης ότι τον Οκτώβριο θα ανακοινωθεί η νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος - προτάσεων για το συμμετοχικό προϋπολογισμό του 2019. «Ο συμμετοχικός προϋπολογισμός αποτελεί την απόδειξη ότι όταν σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά» κατέληξε ο κ. Καρούσος.