Αγία Νάπα: Προχωρεί στην φύτευση 15 χιλιάδων δέντρων!

Ο Δήμος Αγίας Νάπας προχωρεί στην φύτευση 15 και πλέον χιλιάδων δέντρων με στόχο την αύξηση του πρασίνου.

 

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «η Αγία Νάπα προχωρεί στην  αύξηση και αναβάθμιση του πρασίνου σε ολόκληρη την περιοχή της, με αντικατάσταση φυτών, δέντρων ή θάμνων όπου έχουν φθαρεί και τοποθέτηση δέντρων όπου δεν υπάρχει πράσινο. Συνολικά θα φυτευτούν περίπου 15 χιλιάδες δέντρα τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα της Αγίας Νάπας».

 

Προστίθεται ότι «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Δήμου λήφθηκε μετά από έρευνα που διενεργήθηκε μεταξύ των δημοτών, των τουριστών και των επιχειρηματιών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους στην Αγία Νάπα. Μετά την εξέταση των αποτελεσμάτων της έρευνας, το θέμα του πρασίνου αξιολογήθηκε ως η μεγαλύτερη προτεραιότητα για τον Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε σχέδιο από ειδικούς για την ενίσχυση του πρασίνου της περιοχής».

 

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι «μέσα στους επόμενους μήνες πάνω από 15 χιλιάδες δέντρα θα ενισχύσουν το πράσινο στο παραλιακό μέτωπο, στα πάρκα και τις πλατείες και σε πολλούς άλλους χώρους, στους οποίους δεν υπάρχει σήμερα πράσινο. Κάθε χρόνο ακούμε προσεκτικά τους δημότες, τους τουρίστες και τους επιχειρηματίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θέτουμε τις αντίστοιχες προτεραιότητες».

 

Πρόσθεσε ότι στόχος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι «τον επόμενο χρόνο όλοι να είναι πολύ ικανοποιημένοι από το πράσινο που θα υπάρχει σε αρκετούς χώρους στην Αγία Νάπα. Τα 15 και πλέον χιλιάδες δέντρα που θα φυτευτούν έχουν παραγγελθεί από το Τμήμα Δασών και είναι δέντρα που είναι ανθεκτικά στις θερμοκρασίες που επικρατούν στην Κύπρο» είπε και σημείωσε πως «το πρόγραμμα φύτευσης έχει τεθεί υπό την επίβλεψη προσοντούχου γεωπόνου».

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Αγία Νάπα «βραβεύθηκε πρόσφατα ως «Πράσινη Πόλη για το 2018» με την Πράσινη Σημαία από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης για τις οικολογικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε και έφερε σε επιτυχία. Στόχος της Αγίας Νάπας να είναι στην πράξη μία «πράσινη» πόλη και για την επίτευξη αυτού του στόχου θα πραγματοποιηθούν πολλές αντίστοιχες δράσεις».

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ