Αγία Νάπα: Το προσωπικό θα επιβραβεύεται!

Σύστημα Επιβράβευσης Προσωπικού ξεκίνησε ο Δήμος Αγίας, αφού σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του το προσωπικό του Δήμου «αποτελεί τον κινητήριο μοχλό, ώστε οι υπηρεσίες που παρέχονται στους δημότες και τους επισκέπτες να βελτιώνονται καθημερινά».
 
Προστίθεται ότι στόχος του Συστήματος είναι «η αναγνώριση και η επιβράβευση πράξεων και ενέργειες κοινωνικής ευαισθησίας του προσωπικού που αναδεικνύει την επαγγελματική αριστεία πέρα των καθηκόντων του. Οι υποψηφιότητες θα υποβάλλονται από τους προϊσταμένους της κάθε Υπηρεσίας και θα αξιολογούνται από εσωτερική επιτροπή υπό την εποπτεία του Δημάρχου».
 
Η λειτουργία του Συστήματος, σημειώνεται «επισημοποιήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και παρουσιάστηκε στο προσωπικό του Δήμου ενώ έγινε και επιμορφωτικό πρόγραμμα, ούτως ώστε η πρωτοβουλία αναγνώρισης και επιβράβευσης να βρει καθολική στήριξη».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση μέσω του Συστήματος «ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Νάπας στοχεύουν να αναδειχτούν πράξεις που ήδη γίνονται από το προσωπικό, αλλά δεν επιβραβεύονται και να παρακινήσει και άλλα άτομα να ακολουθήσουν αυτές τις τακτικές. Το Σύστημα είναι προϊόν της εταιρείας Staffbravo με έδρα την Αγία Νάπα που αναλαμβάνει τον συντονισμό και την περαιτέρω εμπέδωση των στόχων και επιδιώξεων του Συστήματος».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι «στην Κύπρο δυστυχώς δεν υπάρχουν και δεν εφαρμόζονται αντικειμενικές αξιολογήσεις προσωπικού. Είναι γνωστό άλλωστε ότι όπου εφαρμόζονται  στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, το 99%  των υπαλλήλων αξιολογούνται ως άριστοι».
 
Πρόσθεσε πως ο Δήμος Αγίας Νάπας «με μία συμμετοχική διαδικασία θα επιβραβεύει και θα τυγχάνει αναγνώρισης το προσωπικό το οποίο πραγματικά το αξίζει. Αυτοί που πραγματικά κάνουν τη διαφορά με χαρά θα τους επιβραβεύουμε» κατέληξε.