Αγία Νάπα: Τα ονόματα που "παίζουν" για τη Δημαρχία


Ο διορισμός του κ. Καρούσου στη θέση του Υπουργού Μεταφορών, φέρνει ραγδαίες εξελίξεις και στο εσωτερικό του Δήμου καθώς σε 40, περίπου, ημέρες θα έχουμε νέες εκλογές για την ανάδειξη νέου Δημάρχου Αγίας Νάπας.

Ήδη τα κόμματα έχουν αρχίσει τις ζυμώσεις, έχοντας προκρίνει κάποια ονόματα τα οποία αφενός είναι ικανά για τη συγκεκριμένη θέση και αφετέρου είναι κοινά αποδεκτά στους κομματικούς κύκλους της Αγίας Νάπας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Νέα Αμμόχωστος, τα τέσσερα ονόματα που "παίζουν" (σε επίπεδο φημολογίας, πάντα) για υποψήφιοι Δήμαρχοι είναι τα εξής: Χρίστος Ζαννέτου (ΔΗΣΥ), Παναγιώτης Μαρκου(ΑΚΕΛ), Αίμιλη Ξυδια (ΑΚΕΛ), Αντώνης Χρίστου (ανεξάρτητος).

Ο κ. Ζαννέττου, αντιδήμαρχος Αγίας Νάπας - ο οποίος, εν τω μεταξύ, θα αναλάβει καθήκοντα Δημάρχου μέχρι τις εκλογές - φαίνεται να είναι το απόλυτο φαβορί από πλευράς ΔΗΣΥ για να διεκδικήσει την δημαρχία. 

Όσον αφορά τους κ.κ Μάρκου και Ξύδια του ΑΚΕΛ, αναμένεται να πραγματοποιηθούν εσωκομματικές εκλογές. 

Ο ανεξάρτητος - με αριστερές καταβολές - κ. Χρίστου, για να μπει στον... χορό των υποψηφίων, πρέπει πρώτα να υπάρξουν κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως η στήριξη από ΑΚΕΛ.

Πάντως, σύμφωνα με Γενικό Έφορο Εκλογών κ. Δημητρίου σε περίπτωση οριστικοποίησης των εκλογών στις 12 Ιανουαρίου 2020, τότε η υποβολή υποψηφιοτήτων θα γίνει στις 27 ή 30 Δεκεμβρίου 2019.

neammochostos