Αγία Νάπα: Οι μαθητές και τα έξυπνα ρομπότ του μέλλοντος

Επάξια εκπροσώπησε το Δήμο Αγίας Νάπας και την Κύπρο η ομάδα του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Αγίας Νάπας «Junior Scientists of Ayia Napa», στο Διεθνή Διαγωνισμό Ρομποτικής «Robotex International 2018», που πραγματοποιήθηκε στην Εσθονία 30.11 – 02.12.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωσή του ο Δήμος,  οι «Μικροί Επιστήμονες της Αγίας Νάπας», Αναστασία Ευθυμίου, Αλέξανδρος Νούρου, Κενδέας Μελή, Μιχαήλ Ιωάννου και Παράσχος Θεοφάνους, διαγωνίστηκαν στην κατηγορία Lego WeDo Δ΄ - Στ΄ Δημοτικού, κάνοντας το πρώτο τους ξεκίνημα με τον «Μαχητή», αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια από τους κριτές και αποκομίζοντας βαρυσήμαντες γνώσεις και εμπειρίες.


Η πενταμελής ομάδα με εκπαιδευτή τον κ. Γιώργο  Μουστακίδη δημιούργησε τη δική της επιχείρηση, η οποία θα κατασκευάζει έξυπνα ρομπότ για τις έξυπνες πόλεις του μέλλοντος, με έναυσμα την πόλη της, την Αγία Νάπα. Η επιχείρηση των Μικρών Επιστημόνων θα πουλήσει τον «Μαχητή», το έξυπνο ρομπότ για την έξυπνη πόλη του μέλλοντος, στο Δήμο Αγίας Νάπας, βοηθώντας το παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο να υλοποιήσει το όραμά του ώστε να καταστεί μέχρι το 2030 ως ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα τουριστικά θέρετρα της Μεσογείου προσελκύοντας ποιοτικό τουρισμό. 

Ο «Μαχητής», αφού θα λαμβάνει εντολή για καθαριότητα κάποιας περιοχής, τότε η σειρήνα στο σταθμό θα ηχεί, η πόρτα θα ανοίγει αυτόματα και το ρομπότ – σάρωθρο θα κατευθύνεται προς το χώρο που πρέπει να καθαριστεί διατηρώντας έτσι τα πάρκα, τις πλατείες, τα διάφορα σημεία αναφοράς, τους δρόμους και τους πεζόδρομους καθαρούς 24 ώρες το 24ωρο.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της αποστολής, στον εκπαιδευτή αλλά και στους γονείς τους! Ευχόμαστε να συνεχίσετε έτσι, με τον ίδιο ζήλο, σε αυτόν τον δρόμο που χαράξατε!