Αγία Νάπα: Ο Λουκάς Φουρλάς καταδύεται με τους ανθρώπους με αναπηρία


Η Οργάνωση Πολιτισμού (Αναπηρίας) «Νεόφυτος» συνδιοργανώνει με τον Ευρωβουλευτή Λουκά Φουρλά την εκδήλωση: «Οι άνθρωποι με αναπηρία καταδύονται με τον Λουκά», στην παραλία «Βαθιά Γωνιά», Αγία Νάπα, την 1η Αυγούστου 2020 και η ώρα 10.00 π.μ.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της οργάνωσης, η εκδήλωση αυτή, πρωτοβουλία της «Νεόφυτος», επιδιώκει να μεταφέρει μια βασική αρχή του Πολιτισμού της Αναπηρίας που πρεσβεύει η Οργάνωση «Νεόφυτος»:


Οι άνθρωποι με αναπηρία μπορούν να συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις της κοινωνικής ζωής και να προσφέρουν, με το παράδειγμά τους, στην κατάλυση των κοινωνικών στερεοτύπων που συνδέονται με την αναπηρία. Οι άνθρωποι με αναπηρία μπορούν και θέλουν να είναι ενεργοί πολίτες και η πολιτεία οφείλει να αντιληφθεί πως είναι χρέος της να υποστηρίξει την προσπάθειά τους αυτή. Ο καιρός που οι άνθρωποι με αναπηρία παρέμεναν σιωπηλοί στο σκοτάδι έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Διεκδικούμε, πλέον, την ισότιμη θέση που δικαιούμαστε σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής, από την κατάδυση στη θάλασσα ως τη συμμετοχή μας στην αγορά εργασίας. Οι άνθρωποι με αναπηρία μπορούν και διεκδικούν την ισότιμη παρουσία και συμβολή τους σε όλα όσα θεωρούνταν, μέχρι πρότινος, απαγορευτικά για μας. Είμαστε εδώ, ανάμεσά σας, με τις ίδιες ανάγκες κοινωνικοποίησης όπως των υπόλοιπων συνανθρώπων μας.


Η «Νεόφυτος» ευχαριστεί θερμά τον Ευρωβουλευτή Λουκά Φουρλά ο οποίος εξαρχής πίστεψε και στηρίζει το όραμά μας.

Για παρακολούθηση της εκδή λωσης τηλεφωνήστε στο 70088180