Αγία Νάπα: Μεταφορά γλυπτού στην παραλία "Άμμο του Καμπούρη"


To γλυπτό «Προσδοκία για ένα μεγάλο ψάρι» δημιούργημα του Ρώσου καλλιτέχνη Dalgat Dalgatov, ο οποίος το φιλοτέχνησε κατά την συμμετοχή του στο 3ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής Αγίας Νάπας, που πραγματοποιήθηκε την περίοδο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2016, μετακινήθηκε χθες (Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020) από το χώρο του Πάρκου Γλυπτικής όπου βρισκόταν μέχρι τώρα, στο χερσαίο χώρο της παραλίας «Άμμος του Καμπούρη».


Την μεταφορά του έργου στο νέο του χώρο επιβλέψαν ο Πρόεδρος του Συμποσίου Γλυπτικής κ. Κίκης Κωνσταντίνου και η Πολιτιστική Λειτουργός του Δήμου κυρία Μαρία Τοφινή Τσαντίλα, οι οποίοι ανέφεραν ότι κρίθηκε αναγκαία η εγκατάσταση του έργου στο συγκεκριμένο χώρο γιατί όπως σημείωσαν η θεματογραφία του συνάδει περισσότερο σε παραλιακή περιοχή και ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η ολοκλήρωση της διακόσμησης του χώρου τέλεσης πολιτικών γάμων.

Εξέφρασαν επίσης τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά τους στο τεχνικό συνεργείο του Δήμου που κατάφερε να μεταφέρει το έργο πολύ προσεκτικά στο νέο του χώρο χωρίς να προκαλέσει στο έργο καμία ζημιά.