ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο τουριστικό συνέδριο

Πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας «Θάλασσα», με μεγάλη επιτυχία το 1ο Τουριστικό Συνέδριο με τίτλο «Καλωσορίσατε στη Νέα Γενιά του Κυπριακού Τουρισμού», το οποίο διοργάνωσαν από κοινού το Συμβούλιο Νεολαίας Αγίας Νάπας και το Europe Direct  Δήμου Λάρνακας. 

Προλογίζοντας το συνέδριο ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Αγίας Νάπας  κ. Κωνσταντίνος Ζαννέτος ανέφερε ότι έχει βαθειά πίστη σους νέους ανθρώπους γι’ αυτό είπε «αναζητούμε τις γνώσεις, έχουμε τη φαντασία και με όπλα μας τη δημιουργικότητα και το ψυχικό σθένος να κάνουμε πράξεις με γνώμονα τη δόμηση μιας γέφυρας που θα ενώσει τους νέους μας με την κοινωνία». 

΄Οραμα μας πρόσθεσε «είναι η ανάπτυξη προγραμμάτων και δράσεων για το ξεκλείδωμα και τη ανάπτυξη των δυνατοτήτων της νέας γενιάς του τόπου, αλλά και η δημιουργική συμβολή στη διαμόρφωση πολιτικών για τη νεολαία εστιασμένων στις σύγχρονες προκλήσεις».

 Στο συνέδριο παρέστη και τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της ΄Ενωσης Δήμων, Δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Βύρας ο οποίος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ανάγκη προσαρμογής της τουριστικής βιομηχανίας και του τουριστικού μας προϊόντος στα νέα δεδομένα, τα οποία έχουν επιφέρει νέες θέσεις εργασίας και νέα τουριστικά επαγγέλματα  τα οποία όπως επισήμανε πρέπει να συμβαδίζουν με τις τουριστικές τάσεις  με τον τρόπο της τουριστικής προώθησης και διαμόρφωσης του τουριστικού προϊόντος. 

¨Η πρωτόγνωρη αύξηση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο ανέφερε το ζητούμενο δεν θα πρέπει να είναι μόνο να διατηρήσουμε  αλλά και να αυξήσουμε το μερίδιο που μας αναλογεί αναβαθμίζοντας και εμπλουτίζοντας  το προϊόν  με αειφόρο τρόπο ικανοποιώντας έτσι τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις του σύγχρονου τουρίστα και του τουρίστα του μέλλοντος».  

Απώτερος στόχος τόνισε είναι να μετατραπεί η Κύπρος στο μέγιστο δυνατό βαθμό, σε ένα άκρως ποιοτικό και ικανό προορισμό που να προσφέρει και να καλύπτει όλων των ειδών τις απαιτήσεις. 

 Καταλήγοντας εξέφρασε τη σιγουριά του ότι το συνέδριο θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμο και θα συμβάλει σημαντικά στην ανάδειξη του άκρως ιδιαίτερου και συνάμα ξεχωριστού προφίλ τουρισμού, όπου η χώρα μας είναι ικανή να προσφέρει. 

Στο δικό του χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου κ. Δώρος Ττάκκας  αφού εξήρε τη σημασία του τουρισμού στην οικονομία της Κύπρου, ανέφερε ότι ο σύγχρονος τουρισμός είναι στενά συνδεδεμένος με την ανάπτυξη σε παγκόσμια κλίμακα και με την δυναμική του έχει καταστεί σε μια κοινωνικά-οικονομική δύναμη και άγη και οδηγεί την παγκόσμια ανάπτυξη.  

Ο νέος ψηφιακός τουρίστας πρόσθεσε έχει νέες ανάγκες και λειτουργεί πολύ διαφορετικά από ότι ξέραμε μέχρι σήμερα, είναι πιο αυτόνομος, είναι υπέρ-συνδεδεμένος, πιο απαιτητικός και απαιτεί προσωπική εξυπηρέτηση και φροντίδα. Για  «Τα νέα τουριστικά επαγγέλματα και οι θέσεις που προκύπτουν μίλησε η Λειτουργός Επιθεώρησης του ΚΟΤ κ. Ελίνα Χριστοφίδου ενώ για «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα νέα δεδομένα του Marketing»  καθώς και για τις «Νέες τεχνικές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» ανέπτυξε στην παρουσίασή του ο Founder, Digital Marketing Architect της Εταιρείας Hivebreed κ. Δημήτρης Στεφανή.