Αγία Νάπα: Κατεδαφίζουν ορόφους ξενοδοχείου που ανέγειραν χωρίς άδεια


Εργασίες κατεδάφισης δυο ορόφων ξεκίνησαν τις τελευταίες μέρες σε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα, στο οποίο τους προηγούμενους μήνες έγιναν προσθήκες χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πολεοδομική άδεια, όπως είχε αποκαλύψει ο «Φιλελεύθερος».

Σύμφωνα με τον τέως δήμαρχο Αγίας Νάπας, Γιάννη Καρούσο, η τελευταία ενημέρωση που είχε από το προσωπικό του δήμου του, αλλά και με βάση φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισε, φαίνεται ότι στο εν λόγω ξενοδοχείο από το τέλος της προηγούμενης βδομάδας, διεξάγονται εργασίες κατεδάφισης στα τμήματα του ξενοδοχείου που κτίστηκαν χωρίς πολεοδομική άδεια. 

Διευκρίνισε παράλληλα, ότι όπως είχε δηλώσει και από την αρχή της υπόθεσης τον περασμένο Μάιο, το ξενοδοχείο είχε εξασφαλίσει πολεοδομική άδεια για κάποιες κτηριακές προσθήκες. Στην πορεία όμως προχώρησε και σε άλλες, για τις οποίες ο δήμος Αγίας Νάπας κινούμενος νομικά ζήτησε να κατεδαφιστούν, εφόσον δεν θα εξασφάλιζαν άδεια στο χρονικό διάστημα που παρέχεται νομικά σε τέτοιες περιπτώσεις. 

Οι επεκτάσεις έγιναν σε ξενοδοχείο για το οποίο έχει εκδοθεί κανονικά πολεοδομική άδεια. Ωστόσο, τον περασμένο Μάιο διαπιστώθηκε ότι υπήρξε παραβίαση επιπρόσθετης εκδοθείσας πολεοδομικής άδειας για κάποιες προσθήκες, με προσάρτηση δύο επιπρόσθετων ορόφων. Μετά από διερεύνηση της υπόθεσης από την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, δόθηκαν οδηγίες από τον κ. Καρούσο για προσφυγή στο Δικαστήριο, προκειμένου να εξασφαλιστεί διάταγμα αναστολής των εργασιών. 


Τελικά, αυτό τους επιδόθηκε στο τέλος Ιουνίου. Τότε, από μέρους της εταιρείας υπήρξε αμέσως παραδοχή για την παράνομη δραστηριότητα τους και έτσι το Δικαστήριο εξέδωσε ακολούθως απόφαση για κατεδάφιση των παράνομων επεκτάσεων που έγιναν στην πολεοδομική άδεια του υπό ανέγερση ξενοδοχείου. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΦΙΛΕΛΕΎΘΕΡΟΣ